Rămâi conectat

Economie

Aurul va rămâne şi în 2011 unul dintre cele mai sigure plasamente

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Investitorii vor continua să găsească un refugiu în metalul preţios. Analiştii consideră că preţul aurului va creşte şi anul acesta, după ce în 2010 a doborât record după record.
Fluctuaţiile cursurilor valutare, instabilitatea de pe pieţele de capital şi revenirea economică „anemică” au determinat tot mai mulţi investitori să-şi îndrepte atenţia către aur în 2010. Astfel, pe piaţa spot, preţul metalului era, în decembrie, cu aproape 30% mai mare faţă de cotaţiile de la începutul anului trecut. Anul 2011 a început bine pentru investitorii care pariază pe aur.
Problemele cu care se confruntă zona euro au determinat menţinerea preţului metalului la valori ridicate. Companiile miniere preconizează o adevărată „goană după aur” în 2011, potrivit studiului Global Gold Price Survey, realizat de compania de consultanţă PwC. Astfel, 82% din producători se aşteaptă la o creştere a cantităţilor obţinute, iar 40% dintre reprezentanţii companiilor miniere estimează că preţul metalului va ajunge la 1.500 de dolari pentru o uncie. Strâns legat de cursul dolarului şi al monedei unice europene, preţul aurului a scăzut săptămâna trecută ca rezultat al datelor economice peste aşteptări publicate în Statele Unite ale Americii.
lMONEDĂ alternativă
Acum, criza datoriilor suverane din Europa şi speculaţiile privind statele periferice din uniunea monetară europeană au consolidat poziţia metalului preţios, investitorii orientându-se către aur şi moneda americană. „Amplificarea problemelor din zona euro va determina o majorare a preţului”, a arătat Andrey Kryuchenkov, analist la VTB Capital, citat de Reuters. Însă tocmai această percepţie a investitorilor faţă de aur, care deseori îl consideră o monedă alternativă, şi nu un bun, va duce la creşterea preţului metalului şi în 2011, au arătat analiştii de la BMO Capital Markets într-un raport emis la sfârşitul anului trecut.
Reprezentanţii băncii de investiţii Goldman Sachs au declarat că se aşteaptă la o creştere de până la 1.690 de dolari pe uncie în următoarele 12 luni, iar cei ai băncii UBS estimează un preţ de 1.550 de dolari, informează „The Wall Street Journal”.
De asemenea, inflaţia în creştere în mai multe regiuni-cheie din lume (SUA, zona euro, China şi Japonia) va susţine preţul aurului, folosit în mod tradiţional ca o modalitate de protecţie împotriva acestei tendinţe. „Perceperea aurului ca având o proprietate de protecţie împotriva inflaţiei face din acest metal o investiţie atractivă”, arată Anne-Laure Tremblay, analist pentru metale preţioase la BNP Paribas.
lCHINA, UNUL DINTRE PRINCIPALII CUMPĂRĂTORI
Avansul economic puternic de anul trecut al Chinei a determinat şi o creştere a cantităţii de aur importate. Astfel, în intervalul ianuarie-octombrie 2010, importurile de aur în stare nativă ale statului asiatic au ajuns la 209,7 tone, comparativ cu numai 45 de tone importate în întreg anul 2009, potrivit agenţiei Xinhua. (A.V.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Anunț de presă privind începerea proiectului Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț de presă

MONTANA-POPA S.R.L. anunta lansarea proiectului cu titlul ” Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.” proiect  nr. RUE M2-AGRI-2635 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, instituite prin OUG nr 61/2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Anteprenoriatului si Turismului (MAT) si Agentia pentru IMM, Atragerea de Investitii si Promovarea Exportului ( AIMMAIPE), respectiv 21.06.2022.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societatii MONTANA-POPA S.R.L. prin ajutor de stat acordat sub forma de grant pentru capital de lucru din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii din domeniul agroalimentar prevăzuți de O.U.G nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 682,810.20 lei (valoarea totala) din care : 593,748 lei grant si 89,062.20 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

[Date de Contact]

Persoană de contact:

Popa Ioan

[email protected], 0258 711 511


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

ANUNȚ LANSARE PROIECT – „cerere finanțare” proiect nr. RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, beneficiar DULCERIA SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț lansare proiect

Elit - Gustul Desăvârșit

DULCERIA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul „cerere finanțare” proiect nr RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, instituită prin OUG nr 61/06 mai 2022.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu AIMMAIPE TG.MUREȘ, respectiv 20.06.2022.
Obiectivul   proiectului   îl   reprezintă   sprijinirea   beneficiarilor   din   domeniul agroalimentar a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

– menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 42,422.24 (valoarea totala) din care: 36,888.9000 lei grant si 5,533.3400 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor  sale  sociale  și  asupra  pregătirii  unei  redresări  verzi,  digitale  și  reziliente  a economiei, Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și  de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru.

DULCERIA SRL, CUI 37450730, Adresă sediu social: str.Barbu Lautaru, nr.18, oraș Teiuș, jud. Alba

Persoană de contact:

Nume, prenume: MODOL MARIANA-ELENA

Email [email protected], telefon 0766262011


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis duminică seara printr-un comunicat de presă că, creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori. Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României.

Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare.
Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, așa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea