Rămâi conectat

Actualitate

Atestat clasa a XII-a 2023: Perioada pentru susținerea lui a fost prelungită. Când se dau probele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atestat clasa a XII-a 2023: Perioada pentru susținerea lui a fost prelungită. Când se dau probele

Elevii de clasa a XII-a care sunt în clase de bilingv/intensiv se pot înscrie și susține examenul pentru obținerea atestatului de competență lingvistică în perioada 1 mai-23 iunie, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Modele de SUBIECTE EVALUARE Națională 2023 la clasa a VI-a: Teste și subiecte din anii precedenți

Inițial, acestea se desfășurau în perioada 1-31 mai. Pentru liceenii de la matematică-informatică, examenul de atestare a competențelor profesionale se prelungește până la data de 23 iunie.

Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 4.323 din 29 mai 2023. Acesta Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.460/2020 privind aprobarea Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului pentru obținerea atestatului de competență lingvistică pentru absolvenții claselor cu studiu intensiv și bilingv al unei limbi moderne și pentru absolvenții claselor cu predare în limbile minorităților, precum și a atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din învățământul preșcolar și primar de către absolvenții claselor cu profil pedagogic, specializarea învățător-educatoare.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu BACALAUREATUL și EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023: Până când trebuie încheiate mediile elevilor din ultimul an. CALENDARUL probelor

„Art. 2^1. — În anul școlar 2022—2023, înscrierea candidaților și susținerea examenului pentru obținerea atestatului de competență lingvistică de către elevii claselor a XII-a cu studiu intensiv și bilingv al unei limbi moderne și de către elevii claselor a XII-a cu predare în limbile minorităților, precum și a atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din învățământul preșcolar și primar de către elevii claselor a XII-a cu profil pedagogic, specializarea învățător-educatoare, proveniți din învățământul liceal de stat și particular, se desfășoară în perioada 1 mai—23 iunie 2023”, prevede ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Sunt modificări și în privința absolvenților claselor de matematică-informatică, intensiv informatică. Concret, examenul de atestare a competențelor profesionale se prelungește până la data de 23 iunie, conform ordinului ministrului educației nr. 4.338 din 30 mai 2023.

Ordinul publicat în Monitorul Oficial modifică și completează Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de atestare a competențelor profesionale ale absolvenților claselor de matematică-informatică și matematică-informatică, intensiv informatică, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării și inovării nr. 4.843/2009.

1. La articolul 11, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:

„(1^1) Pentru anul școlar 2022—2023, perioada de desfășurare a examenului se prelungește de la data de 30 mai până la data de 23 iunie 2023. Comisia de examen din fiecare unitate școlară va elabora/modifica graficul propriu de desfășurare a examenului de atestare a competențelor profesionale.”

2. La articolul 11, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:

„(2^1) În anul școlar 2022—2023, pentru cazuri speciale (cazuri medicale, participarea la loturi naționale etc.) semnalate de comisia de examinare comisiei județene/a municipiului București, până la data de 23 iunie, comisia județeană/a municipiului București propune o comisie de examinare, numită prin decizie a inspectorului general, care să evalueze candidații respectivi până la data de 3 iulie, într-un centru unic la nivelul județului/municipiului București.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea