ATENȚIE! Amenzi între 1.000 și 3.000 de lei pentru picnic în zonele neamenajate. De Paște și de 1 Mai – controale prin echipe mixte de la MAI și Ministerul Mediului
Reprezentanți ai Ministerului Mediului și Gărzii Naționale de Mediu, în colaborarea cu Poliția Locală și Jandarmeria Română, vor efectua controale în zonele de picnic în perioada Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai, a anunțat, vineri, ministerul de resort.
Echipele mixte de control vor patrula în zonele special amenajate pentru activități de picnic, în zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic, respectiv în zonele turistice și în cele de afluență publică consacrate, pentru a asigura respectarea prevederilor legale.
Totodată, administrațiile publice locale au fost atenționate cu privire la obligațiile ce decurg din Legea 54/2012 referitoare la organizarea zonelor special amenajate pentru activitățile de picnic.
Potrivit Legii 54/2012, activitățile de picnic pot fi organizate numai în zone special amenajate, sau în zone indicate pentru picnic, care aparțin domeniului public sau privat al statului și/sau unităților administrative-teritoriale, zone în care există utilități și facilități pentru desfășurarea unor astfel de activități și este permisă aprinderea focului.
Organizarea activităților de picnic în alte zone decât cele special amenajate sau indicate se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei.
În zonele special amenajate, respectiv în zonele indicate pentru picnic, cetățenii trebuie să respecte un set de reguli, respectiv: păstrarea curățeniei și aruncarea deșeurilor doar containerele special amenajate, aprinderea focului doar în locurile special amenajate, supravegherea arderii și stingerea jarului după încheierea activității, folosirea toaletelor ecologice, parcarea autovehiculelor doar în zonele amenajate în acest scop, păstrarea liniștii și ordinii publice.
De asemenea, cetățenii trebuie să nu polueze cursurile de apă, să nu arunce țigări, chibrituri sau obiecte aprinse la întâmplare, să nu spele obiectele care au deservit activității de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate și să nu distrugă amplasamentul sau cadrul natural.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii