ATENȚIE! Amenzi între 1.000 și 3.000 de lei pentru picnic în zonele neamenajate. De Paște și de 1 Mai – controale prin echipe mixte de la MAI și Ministerul Mediului
Reprezentanți ai Ministerului Mediului și Gărzii Naționale de Mediu, în colaborarea cu Poliția Locală și Jandarmeria Română, vor efectua controale în zonele de picnic în perioada Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai, a anunțat, vineri, ministerul de resort.
Echipele mixte de control vor patrula în zonele special amenajate pentru activități de picnic, în zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic, respectiv în zonele turistice și în cele de afluență publică consacrate, pentru a asigura respectarea prevederilor legale.
Totodată, administrațiile publice locale au fost atenționate cu privire la obligațiile ce decurg din Legea 54/2012 referitoare la organizarea zonelor special amenajate pentru activitățile de picnic.
Potrivit Legii 54/2012, activitățile de picnic pot fi organizate numai în zone special amenajate, sau în zone indicate pentru picnic, care aparțin domeniului public sau privat al statului și/sau unităților administrative-teritoriale, zone în care există utilități și facilități pentru desfășurarea unor astfel de activități și este permisă aprinderea focului.
Organizarea activităților de picnic în alte zone decât cele special amenajate sau indicate se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei.
În zonele special amenajate, respectiv în zonele indicate pentru picnic, cetățenii trebuie să respecte un set de reguli, respectiv: păstrarea curățeniei și aruncarea deșeurilor doar containerele special amenajate, aprinderea focului doar în locurile special amenajate, supravegherea arderii și stingerea jarului după încheierea activității, folosirea toaletelor ecologice, parcarea autovehiculelor doar în zonele amenajate în acest scop, păstrarea liniștii și ordinii publice.
De asemenea, cetățenii trebuie să nu polueze cursurile de apă, să nu arunce țigări, chibrituri sau obiecte aprinse la întâmplare, să nu spele obiectele care au deservit activității de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate și să nu distrugă amplasamentul sau cadrul natural.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Burse școlare 2025: Reguli noi pentru acordarea burselor de merit și reziliență pentru elevii de gimnaziu
Burse școlare 2025: Reguli noi pentru acordarea burselor de merit și reziliență pentru elevii de gimnaziu Din ianuarie 2025, vor exista noi reguli în ceea ce privește acordarea burselor de merit și celor de reziliență pentru elevii de gimnaziu. Aceaste reguli au scopul de a a încuraja performanța și de a spijini elevii cu dificultăți. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 19 ore
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 2 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun