Rămâi conectat

Actualitate

ATENȚIE! Amenzi între 1.000 și 3.000 de lei pentru picnic în zonele neamenajate. De Paște și de 1 Mai – controale prin echipe mixte de la MAI și Ministerul Mediului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reprezentanți ai Ministerului Mediului și Gărzii Naționale de Mediu, în colaborarea cu Poliția Locală și Jandarmeria Română, vor efectua controale în zonele de picnic în perioada Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai, a anunțat, vineri, ministerul de resort.

Echipele mixte de control vor patrula în zonele special amenajate pentru activități de picnic, în zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic, respectiv în zonele turistice și în cele de afluență publică consacrate, pentru a asigura respectarea prevederilor legale.

Totodată, administrațiile publice locale au fost atenționate cu privire la obligațiile ce decurg din Legea 54/2012 referitoare la organizarea zonelor special amenajate pentru activitățile de picnic.

Potrivit Legii 54/2012, activitățile de picnic pot fi organizate numai în zone special amenajate, sau în zone indicate pentru picnic, care aparțin domeniului public sau privat al statului și/sau unităților administrative-teritoriale, zone în care există utilități și facilități pentru desfășurarea unor astfel de activități și este permisă aprinderea focului.

Organizarea activităților de picnic în alte zone decât cele special amenajate sau indicate se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei.

În zonele special amenajate, respectiv în zonele indicate pentru picnic, cetățenii trebuie să respecte un set de reguli, respectiv: păstrarea curățeniei și aruncarea deșeurilor doar containerele special amenajate, aprinderea focului doar în locurile special amenajate, supravegherea arderii și stingerea jarului după încheierea activității, folosirea toaletelor ecologice, parcarea autovehiculelor doar în zonele amenajate în acest scop, păstrarea liniștii și ordinii publice.

De asemenea, cetățenii trebuie să nu polueze cursurile de apă, să nu arunce țigări, chibrituri sau obiecte aprinse la întâmplare, să nu spele obiectele care au deservit activității de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate și să nu distrugă amplasamentul sau cadrul natural.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea