Rămâi conectat

Curier Județean

Atelier de încondeiat ouă la Alba Iulia: Albaiulienii și turiștii sunt așteptați cu mic, cu mare în Cetatea Alba Carolina. “Operele” pot fi luate acasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atelier de încondeiat ouă la Alba Iulia: Albaiulienii și turiștii sunt așteptați cu mic, cu mare în Cetatea Alba Carolina. “Operele” pot fi luate acasă

Din acest week-end, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Cetatea Alba Carolina va deveni spațiu liber pentru creație și inspirație.

Micii albaiulieni sunt în special vizați de atelierul inedit de încondeiat ouă, pregătit de municipalitate, însă bineveniți sunt și cei mari, care vor să își exprime în cel mai creativ mod ideile de înfrumusețare a tradiționalelor ouă de Paște.

În după amiezile de vineri, durata atelierelor este de 3 ore iar sâmbătă, începând cu ora 10, atelierele de încondeiat ouă se vor derula pe parcursul a 5 ore. Pentru a le da ocazia cat mai multor iubitori de frumos să se bucure de aceasta experiență, toate activitățile se vor desfășura în serii de câte 12 persoane, până pe data de 30 aprilie, pentru că ouăle se pot încondeia până la Sărbătoarea Înălțării Domnului.

„Pe cât de migăloasă munca, pe atât de frumos rezultatul. Mă bucur ca le putem oferi albaiulienilor dar și turiștilor mici și mari, acum, în preajma sărbătorilor pascale, o experiență interactivă și inedită, cum nu îmi mai amintesc să mai fi fost în oraș până acum. Îi încurajez pe cât mai mulți să vină și să trăiască pe viu acest mod atât de românesc de pregătire a Paștelui.” spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Participarea la atelierele de încondeiat ouă este gratuită iar “operele” rezultate pot fi luate acasă de către creatorii lor.

Atelierele se vor desfășura în datele de 8-9 aprilie, 15-16 aprilie, 29-30 aprilie, în serii de câte maxim 12 persoane, la fiecare 45 de minute.

Înscrierile în serii se pot face la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, din Cetatea Alba Carolina, Aleea Sf. Capistrano, nr. 28, între orele 09.00-17.00, la telefon 0371 337 148 sau pe e-mail [email protected].


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea