Rămâi conectat

Actualitate

AstraZeneca are o eficiență mai SCĂZUTĂ decât s-a crezut inițial. Datele studiului din SUA au fost revizuite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca are o eficacitate de 76% în prevenirea bolii simptomatice, transmite companie care a actualizat datele studiului clinic desfăşurat în Statele Unite. Anterior, compania anunţase o eficacitatea de 79%, însă autorităţile puneau sub semnul întrebării datele.

Cele mai recente date vin după înregistrarea a 190 de infecții printre cei peste 32.400 de participanți la testele clinice desfășurate în SUA, Chile și Peru. Cifrele anunţate anterior erau calculate pe baza celor 141 de cazuri înregistrate în rândul voluntarilor până pe 17 februarie.

„Analiza primară este în concordanţă cu analizele preliminare făcute pănă acum și confirmă faptul că vaccinul nostru anti-Covid este foarte eficient la adulți”, a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al AstraZeneca.

Compania a spus că va cere autorizarea de urgență în SUA în următoarele săptămâni, ultimele date fiind deja prezentate unui comitet independent de supraveghere a testelor clinice.

AstraZeneca a subliniat că serul, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, este 100% eficient contra formelor severe sau critice al bolii. De asemenea, a spus că vaccinul a avut o eficacitate de 85% la adulții de peste 65 de ani.

„Mulți dintre noi așteptam acest studiu de faza a treia de mare amploare, bine realizat”, a declarat Paul Griffin, profesor la Universitatea Queensland.

„Pare să fie un vaccin foarte eficient, fără probleme de siguranță. Sperăm că acest lucru ar trebui să le ofere oamenilor încrederea că acest vaccin este cel potrivit pentru a fi folosit în continuare”, a spus expertul. Acesta a adăugat că părinții săi au făcut acest vaccin.

Rata de eficacitate de 76% este mai mică decât cele de aproximativ 95% raportate de Pfizer / BioNTech și Moderna. Pe de altă parte, Vaccinul AstraZeneca este văzut crucial în combaterea coronavirusului la nivel global, fiind mai ieftin și mai ușor de transportat decât produsele rivale. A fost aprobat pentru utilizare în peste 70 de țări.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea