AstraZeneca are o eficiență mai SCĂZUTĂ decât s-a crezut inițial. Datele studiului din SUA au fost revizuite
Vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca are o eficacitate de 76% în prevenirea bolii simptomatice, transmite companie care a actualizat datele studiului clinic desfăşurat în Statele Unite. Anterior, compania anunţase o eficacitatea de 79%, însă autorităţile puneau sub semnul întrebării datele.
Cele mai recente date vin după înregistrarea a 190 de infecții printre cei peste 32.400 de participanți la testele clinice desfășurate în SUA, Chile și Peru. Cifrele anunţate anterior erau calculate pe baza celor 141 de cazuri înregistrate în rândul voluntarilor până pe 17 februarie.
„Analiza primară este în concordanţă cu analizele preliminare făcute pănă acum și confirmă faptul că vaccinul nostru anti-Covid este foarte eficient la adulți”, a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al AstraZeneca.
Compania a spus că va cere autorizarea de urgență în SUA în următoarele săptămâni, ultimele date fiind deja prezentate unui comitet independent de supraveghere a testelor clinice.
AstraZeneca a subliniat că serul, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, este 100% eficient contra formelor severe sau critice al bolii. De asemenea, a spus că vaccinul a avut o eficacitate de 85% la adulții de peste 65 de ani.
„Mulți dintre noi așteptam acest studiu de faza a treia de mare amploare, bine realizat”, a declarat Paul Griffin, profesor la Universitatea Queensland.
„Pare să fie un vaccin foarte eficient, fără probleme de siguranță. Sperăm că acest lucru ar trebui să le ofere oamenilor încrederea că acest vaccin este cel potrivit pentru a fi folosit în continuare”, a spus expertul. Acesta a adăugat că părinții săi au făcut acest vaccin.
Rata de eficacitate de 76% este mai mică decât cele de aproximativ 95% raportate de Pfizer / BioNTech și Moderna. Pe de altă parte, Vaccinul AstraZeneca este văzut crucial în combaterea coronavirusului la nivel global, fiind mai ieftin și mai ușor de transportat decât produsele rivale. A fost aprobat pentru utilizare în peste 70 de țări.
sursa: libertatea.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025: Cât pierd pensionarii români prin plata CASS, în funcție de valoarea pensiei
PENSII 2025: Cât pierd pensionarii români prin plata CASS, în funcție de valoarea pensiei Pensionarii care au venituri de peste 3.000 de lei sunt obligaţi să plătească contribuții la asigurări sociale și de sănătate. Cât vor pierde însă la pensie a încercat să explice ministrul Muncii, Florin Manole. Pensionarii care au pensie care depășește 3.000 […]
De vineri, 4 iulie 2025, donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat Fidelis şi în euro, nu doar în lei, ca până acum
De vineri, 4 iulie 2025, donatorii de sânge pot cumpăra titluri de stat Fidelis şi în euro, nu doar în lei, ca până acum Ministerul Finanţelor a anunţat începerea unei noi emisiuni de titluri de stat Fidelis în perioada 4-11 iulie. Instrumentele sunt neimpozitabile atât la tranzacţionare, cât şi la câştigul din dobânzi. Valoarea nominală […]
Radu Georgescu: Zeci de măsuri fiscale, nimeni nu mai înțelege nimic. Politicienii au reușit să enerveze pe toată lumea: mediul privat, antreprenori, bugetari și pensionari
Radu Georgescu: Zeci de măsuri fiscale, nimeni nu mai înțelege nimic. Politicienii au reușit să enerveze pe toată lumea: mediul privat, antreprenori, bugetari și pensionari Economistul Radu Georgescu a făcut o comparație între momentul anunțării măsurilor fiscale de către Traian Băsescu în 2010 și cel de miercuri, 2 iulie 2025. Diferența, sublinează acesta, este că […]