Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 18.00, Prometey Dnipro – Volei Alba Blaj, în grupele Ligii Campionilor | Meci de totul sau nimic pentru echipa din “Mica Romă”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, ora 18.00, Prometey Dnipro – Volei Alba Blaj, în grupele Ligii Campionilor, un meci de totul sau nimic pentru echipa din “Mica Romă”!

Volei Alba Blaj dispută astăzi, la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Mioveni, ultima partidă din cadrul grupei E a Ligii Campionilor, cu Prometey Dnipro (transmisă în direct pe TVR 3).

Este o confruntare “de totul sau nimic” pentru gruparea din “Mica Romă” care nu are decât alternativa victoriei pentru a continua aventura europeană, mai precis să obțină calificarea în play-off-ul celei mai puternice competiții continentale. La 5 zile distanță de eșecul drastic de pe teren propriu cu LKS Lodz, cu o prestație dezamăgitoare în meciul de debut al anului, campioana României trebuie să se adune, să depășească moment critic și să-și ridice considerabil nivelul, o nouă înfrângere fiind similară cu încheierea campaniei continentale! Este un final de foc în Grupa E, înaintea jocurilor de marți LKS Lodz – Volero Le Cannet și Prometey – Volei Alba Blaj, toate cele 4 combatante având șanse de calificare, o situație unică în actualul sezon al celei mai prestigioase întreceri intercluburi din voleiul european.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Asta, în condițiile în care în toate celealte grupe cel puțin o echipă este deja eliminată înaintea ultimelor meciuri. Liderii grupelor A, B, C și D au câte 15 puncte, iar ultima clasată nu mai are nicio șansă să prindă faza optimilor de finală. În grupa E, după rezultatele din precedenta rundă (Volei Alba Blaj – LKS Lodz 0-3 și Prometey – Volero Le Cannet 3-1), situația s-a complicat și mai mult. Actualmente în ierarhie, Lodz este lider, cu 9 puncte urmată de Volero (7 puncte, 3 victorii), Volei Alba Blaj – 8 puncte (două victorii) și Prometey Dnipro – 6 puncte (tot două victorii).

Volei Alba Blaj are în față o altă “finală”, după ce a ratat examenul anterior, în “Alba Blaj” Arena, confruntare în care avea oportunitatea să tranșeze calificarea. Acum, lucrurile sunt extrem de simple: victoria reprezintă accederea în play-off (se califică formațiile de pe locul secund din cele 5 grupe, plus cea mai bună echipă de pe locul 3, care av veni din grupa Blajului), iar un eșec înseamnă “adio, Europa”. La anteriorul duel direct, Prometey a dat lovitura, 3-2, în finalul lunii noiembrie, în fieful campioanei României, un meci cu răsturnări de situații (0-1, 2-1, 2-3), primul succes european al formației din Ucraina, care a dat lovitura împotriva unui oponent considerat favorit


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea