Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ASTĂZI| „Arta – modalitate de prevenire a consumului de droguri”: Spectacol de teatru, muzică şi poezie, la Penitenciarul Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consumul de droguri a ajuns să reprezinte şi în ţara noastră, un fenomen de amploare, aflat într-o expansiune îngrijorătoare. În prezent, prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri sunt considerate prioritate naţională, dar şi o necesitate a comunităţii, astfel  în data de  6 decembrie 2013, în cadrul Penitenciarului Aiud, trupa de teatru „Aripa cu zel” condusă de prof. Irena Stânea, Şcoala de Folk condusă de prof. Daniel Avram şi recitatori de poezie conduşi de prof. Mălin Teodora din cadrul Palatului Copiilor Alba Iulia vor prezenta un spectacol cultural – artistic, o alternativă la consum.

În acest mod, organizatorii evenimentului –  Penitenciarul Aiud, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Palatul Copiilor Alba Iulia –  intenţionează să aducă în atenţia participanţilor dimensiunea fenomenului drogurilor şi totodată să prezinte funcţia specifică a artei, din perspectiva utilizării acesteia ca modalitate de petrecere benefică a timpului liber.

Prin acest parteneriat se urmăreşte pe de-o parte transmiterea prin intermediul spectacolului teatral şi muzical de mesaje cu caracter antidrog, iar, pe de altă parte, se doreşte atragerea persoanelor private de libertate către actul de cultură în scopul oferirii de alternative.

În cadrul evenimentului va fi  subliniată importanţa luptei antidrog şi utilizarea tuturor resurselor pentru stoparea consumului de droguri, promovarea unei atitudini de apropiere faţă de consumatorii de droguri şi reintegrarea lor în societate, în detrimentul atitudinii generale de marginalizare a acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea