Asociația Pro Infrastructură: CNAIR să instaleze indicatoare de avertizare vizibile pentru cei care riscă să pătrundă pe interzis. Recomandări pentru șoferi

Asociația Pro Infrastructură trage un semnal de alarmă după ce pe noua autostradă A10 Sebeș-Turda au fost filmate deja două cazuri de circulație pe contrasens. Este un fenomen extrem de periculos. Cinci persoane și-au pierdut viața pe Autostrada A1 la Simeria în luna iunie din această cauză. Din păcate, ne așteptăm ca astfel de situații să apară tot mai des în România, așa cum este și experiența altor țări.

„Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să instaleze de urgență indicatoare de avertizare vizibile pentru cei care riscă să pătrundă pe interzis, cum sunt, de exemplu, panourile FALSCH din Austria. În nodurile rutiere trebuie implementată separarea ușoară de sens (stâlpișori, cabluri elastice). Citește și: VIDEO: Imagini incredibile pe A10, la nodul rutier Turda. Un șofer a fost filmat mergând pe contrasens

ELIT

Solicităm responsabililor din Politia Romana să monitorizeze proactiv nodurile noi de autostradă, cum sunt Turda și Aiud”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Asociației.

Iar pentru șoferi avem câteva recomandări: Citește și: FOTO/ VIDEO/ ȘTIREA TA: Inconștiență sau prostie monumentală? – Două autoturisme surprinse în timp ce rulau PE CONTRASENS, pe autostrada A10, în zona Aiud

Mihail David - 2020

1. Circulați numai pe banda 1 (banda 2 este doar pentru depășiri), mai ales noaptea și când valorile de trafic sunt mici. Șoferii care nu-și dau seama că sunt pe sens opus (cel mai periculos caz) merg de obicei pe dreapta lor, adică pe banda 2.

2. Pregătiți-vă din timp dacă urmează să ajungeți pe o nouă rută! Consultați harta (Google Maps, Waze și/sau Harta Proiectelor de Infrastructură administrată de noi) pentru a înțelege configurația nodurilor prin care urmează să treceți.

3. Dacă observați că nu v-ați încadrat pe direcția dorită (ați nimerit o bretea care duce spre altă localitate decât destinația voastră), NU întoarceți vehiculul, NU dați înapoi/marșarier și NU opriți sub nicio formă! Continuați până la primul nod rutier! Citește și: VIDEO ȘOCANT: Momentul carnagiului de pe Autostrada Deva-Sebeș, surprins cu o cameră de bord. Patru morți după ce un șofer a ajuns pe contrasens

4. Pe autostrăzile A3 (Câmpia Turzii-Gilău) și A10 (Aiud-Turda) sunt prevăzute puncte de întoarcere tocmai pentru cei care s-au încadrat greșit în nod. Identificați aceste zone înainte de a porni la drum.

5. Dacă realizați că mergeți pe sens interzis, OPRIȚI IMEDIAT vehiculul pe banda de urgență și SUNAȚI LA 112!

Vorbiți cu prietenii, familia și colegii. Dați un share. Împreună facem autostrăzile mai sigure. Drumul este lung, viața are prioritate!

Cele două filmări cu șoferi pe contrasens – ATENȚIE, imagini cu impact emoțional foarte puternic!

Sursa: facebook Asociația Pro Infrastructură

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Oli 29 august 2018 at 16:39

La citi berbeci umbla pe soselele patriei nu stiu daca e de ajuns!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...