Asociatia Internațională a Polițiștilor Regiunea 1 Alba are o nouă conducere: Cine este noul președinte
Asociatia Internațională a Polițiștilor Regiunea 1 Alba are o nouă conducere: Cine este noul președinte
În cursul zilei de marți, 19.09.2023, au avut loc alegeri la nivelul Regiunii 1 Alba a Asociatiei Internaționale a Polițiștilor.
Noul Comitet Executiv Regional 2023-2027 , este următorul: Președinte – Finta Sorin Silviu, Secretar executiv – Grava Mircea Stefan; Vicepreședinte 1 – Airini Mihai; Vicepreședinte 2 – Zgârdea Mihai; Trezorier – Horvath Tibor ; Comisia de cenzori : Horvat Antonia Catalina, Farcasiu Florin Vasile, Muntean Eugen Florin.
„Le urăm succes și putere de muncă pentru urmatorii 4 ani”, au transmis reprezentanții Asociației.
Ce este IPA ? Este cea mai mare organizaţie de prietenie a poliţiştilor din întreaga lume – a fost creată la 1 ianuarie 1950. De atunci, motto-ul său „Servo per amikeco” (“Servicii prin prietenie” – în limba esperanto) a câştigat în peste cinci decenii de existenţă mai mulţi aderenţi decât şi-ar fi putut cineva imagina. Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor a fost înfiinţată din iniţiativa unui ofiţer de poliţie din Lincolnshire – Anglia, Arthur Troop, care a dorit să creeze astfel un canal pentru prietenia între poliţiştii de pretutindeni şi cooperarea internaţională.
Născut la 15 decembrie 1914, el s-a angajat în iunie 1936 la Poliţia din Lincolnshire, unde s-a specializat în probleme de trafic rutier. După cel de-al doilea Război Mondial, Arthur s-a dedicat proiectului înfiinţării unei organizaţii mondiale a poliţiştilor, dând dovadă de mare încredere în oameni şi în virtuţile prieteniei adevărate.
Între anii 1948 -1949, Troop a contactat numeroşi prieteni din poliţia locală şi din străinătate. Ideea lui a fost bine primită în câteva ţări europene (Marea Britanie, Danemarca, Norvegia, Suedia) şi în unele state africane, care au încurajat constituirea unei organizaţii mondiale a poliţiştilor, alcătuită din secţii naţionale şi emiterea de către un Secretariat Internaţional, a legitimaţiilor pentru membri.De asemenea, era prevăzută adoptarea unei sigle specifice, plata unei cotizaţii individuale şi editarea unei reviste proprii.La 1 ianuarie 1950, Asociaţia a luat fiinţă, iar Arthur Troop a acţionat neobosit pentru a încuraja şi creearea altor secţii naţionale.
În 1953, Olanda a fost prima ţară, după Marea Britanie, care şi-a constituit o astfel de secţie, Belgia şi Franţa le-au urmat în acelaşi an, iar Germania şi Elveţia au organizat secţii naţionale în următorii doi ani.Primul Congres Internaţional a avut loc la Paris, în 1955, iar Arthur Troop a devenit primul Secretar General Internaţional al Asociaţiei, post pe care l-a păstrat până la retragerea sa, în 1966.Pentru meritul creeării IPA, Arthur Troop a fost premiat, în 1965, cu Medalia Imperiului Britanic. Ulterior el a primit numeroase înalte distincţii din străinătate, între care titlul de „Doctor Honorius Causa” în Canada, „Crucea de Onoare” a Preşedintelui Republicii Austria, şi după dezvelirea statuii sale de pe câmpia ungară, în 1998, a fost răsplătit cu „Sabia de aur a Ungariei”.
La nivel internațional, la sfârșitul anului 2022, erau aproximativ o jumatate de milion de membri în 68 de secții de pe 6 continente, din care 65 sunt Secții Naționale, 2 sunt Secții Afiliate Provizoriu (Columbia și Kirghizstan), iar Albania este Secție în curs de înfiintare.
Conform datelor transmise de către International Executive Board (IEB) anul acesta, în anul 2022 IPA România se afla pe locul 2 ca număr de membri, după IPA Germania la o diferență de aproximativ 7.000 membri.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
22 decembrie 2024 | Târgul Producătorilor Locali la Zlatna: Produse tradiționale, prăjituri, obiecte de artizanat și decorațiuni de Crăciun
22 decembrie 2024 | Târgul Producătorilor Locali la Zlatna: Produse tradiționale, prăjituri, obiecte de artizanat și decorațiuni de Crăciun Târgul Producătorilor Locali de la Zlatna va avea loc în data de 22 Decembrie 2024, începând cu ora 12.00, în Centrul orașului. Citește și: 19 decembrie 2024 | Târgul de Crăciun organizat de LPS „Florin Fleșeriu” […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 10 ore
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!