Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Apartamente și chirii mai ieftine datorită pandemiei: Costuri mai mici cu 20% în unele orașe mari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pandemia ieftinește apartamentele și scade prețul chiriilor, în aproape toată România. În luna septembrie, piața imobiliară a crescut doar în orașele Cluj-Napoca, Brașov și Constanța. În Baia Mare, de exemplu, prețurile au scăzut cu până la 20%.

În august aproape că n-au existat diferențe de preț față de aceeași perioadă a anului trecut. În septembrie însă, garsonierele și apartamentele cu două camere s-au ieftinit.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O locuință de două camere, înainte de pandemie, s-ar fi vândut cu 55.000 de euro. Acum, prețul nu depășește 50.000 de euro. În ceea ce privește costurile pentru chirie, pentru același apartament, înainte de pandemie, clientul ar fi trebuit să plătească 250 sau chiar 300 de euro, pe când acum poate să îl închirieze cu 200 de euro.

”Cele mai căutate acum sunt apartamentele cu 3 camere, pe când anul trecut erau garsonierele și apartamentele cu 2 camere”, explică Zoia Bozău, specialist în imobiliare.
Cel mai lung zbor de pasageri din lume dura 18 ore și era privit ca o provocare de rezistență pentru cei care îndrăzneau să se îmbarce la bordul avionului. Acum, acest zbor a devenit și mai lung, informează CNN.

Ruta Singapore-Newark (SUA), efectuată de operatorul aerian Singapore Airlines, se întindea pe 15.343 de kilometri și a fost una dintre primele victime ale pandemiei de coronavirus, fiind suspendată pe 23 martie.

În prezent, avioanele care o operează se pregătesc să decoleze din nou, zborul urmând să fie reluat din 9 noiembrie. Va exista însă o diferență: aeroportul din SUA pe care aeronavele vor ateriza va fi schimbat, din Newark (statul New Jersey) în John F. Kennedy (statul New York). Astfel, cursa va crește în lungime cu încă 4 kilometri, la 15.347 de kilometri.

Singapore Airlines a anunțat că schimbarea aeroportului va permite un transport mai eficient de pasageri și marfă. Deși numărul pasagerilor a scăzut, compania estimează o creștere pentru transportul de marfă.Jumătate din toate sarcinile de lucru vor fi gestionate de maşini automate până în 2025, arată un raport al Forumului Economic Mondial, care prognozează că aceste schimbări sunt accelerate de pandemie și că vor agrava inegalitatea. Cercetările Forumului acoperă 300 dintre cele mai mari companii din lume, cu opt milioane de angajați în întreaga lume.

„Revoluţia roboților” va crea 97 de milioane de locuri de muncă în întreaga lume, dar va distruge aproape la fel de multe joburi, lăsând unele comunităţi în pericol, notează BBC, preluat de Mediafax.

Joburile de rutină sau posturile din administrare şi prelucrarea datelor sunt cele mai ameninţate de automatizare, potrivit FEM. Pe de altă parte, vor apărea noi locuri de muncă în îngrijire şi economia verde.

Cercetările Forumului au acoperit 300 dintre cele mai mari companii din lume, care angajează opt milioane de oameni din întreaga lume.

Sursa: Avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea