Rămâi conectat

Actualitate

ANUNŢ DE PARTICIPARE MUNICIPIUL AIUD

Publicat

în

În conformitate cu prevederile:
–    Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare;
–    Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Aiud, nr. 221/17.10.2011 prin care s-a aprobat Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al municipiului Aiud alocate pentru activităţi nonprofit de interes local;
–    Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Aiud nr. 40/29.02.2012, privind aprobarea programului pentru acordarea de finanţări nerambursabile în anul 2012, în condiţiile Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al Municipiului Aiud alocate pentru activităţi nonprofit de interes local;
Municipiul Aiud, în calitate de autoritate finanţatoare care acţionează la nivel local, atribuie contracte de finanţare în vederea organizării şi desfăşurării unor programe şi proiecte de interes general, în domeniile activităţi sportive, culte religioase şi activităţi culturale, în anul 2012. Fondurile din care se finanţează aceste programe şi proiecte sunt prevăzute în anexa nr. 1 la HCL Aiud nr. 40/29.02.2012 cuprinzând programul pentru acordarea de finanţări nerambursabile în anul 2012. În acest program este menţionată o singură sesiune de selecţie, pentru anul în curs.
Data limită pentru depunerea propunerilor de programe şi proiecte pentru activităţi nonprofit de interes local în domeniile activităţi sportive, culte religioase şi activităţi culturale este la 30 de zile de la data publicării acestui anunţ.
Municipiul Aiud va exclude de la procedura de atribuire a contractului de finanţare nerambursabilă solicitanţii care se află în oricare dintre situaţiile prevăzute la art. 21 alin.(1) din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general sau la art. 31 din Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local al municipiului Aiud alocate pentru activităţi nonprofit de interes local. Suma solicitată pentru un program sau proiect nu poate fi mai mică de 1.000 lei şi mai mare de 80.000 lei. Pentru acelaşi domeniu, orice aplicant eligibil poate depune un singur program sau proiect în decursul unui an.
Criteriile de atribuire ce vor face posibilă evaluarea şi selecţia propunerilor de programe şi proiecte şi atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă sunt următoarele: Criterii generale: 1. programele şi proiectele sunt de interes public local; 2. este dovedită capacitatea organizatorică şi funcţională a beneficiarului finanţării prin: experienţa în domeniul administrării altor proiecte similare, căile şi modalităţile de identificare a beneficiarilor proiectului (cetăţeni. Comunitate), capacitatea resurselor umane de a asigura desfăşurarea programului sau proiectului, experienţa în colaborarea şi parteneriatul cu autorităţile publice; 3. relevanţa proiectului propus prin raportare la obiectivele programului; 4. relevanţa proiectului propus pentru nevoia identificată la nivel local; 5. gradul de implicare şi conlucrare între organizaţii; 6. claritate şi realism în alcătuirea planului de acţiune; 7. claritatea, relevanţa şi corelarea bugetului cu activităţile propuse; 8. dimensiunea impactului prevăzut. Criterii specifice: a. capacitate de realizare (20%); b. consistenţă tehnică (15%); c. participarea părţilor (15%); d. soliditate financiară (15%); e. rezultate aşteptate (10%); f. durabilitatea programului sau proiectului (25%).
Se califică pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile acele programe/proiecte care ating o pondere de minim 70 % din criteriile enunţate. În funcţie de fondurile destinate finanţărilor nerambursabile, programele/proiectele calificate pot beneficia de finanţări nerambursabile, în ordinea punctajului obţinut. În urma acestor proceduri, din programele/proiectele calificate vor fi selectate cele câştigătoare. Documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerilor de programe şi proiecte pentru finanţări nerambursabile în domeniile activităţi sportive, culte religioase şi activităţi culturale poate fi accesată pe site-ul Municipiului Aiud www.aiud.ro, pe prima pagină, la rubrica, „Acces fonduri”.
Documentaţia de solicitare a finanţării se va depune într-un singur exemplar (original), în dosar de încopciat, pe care va fi specificat numele aplicantului, numărul de file conţinut (fiecare pagină a dosarului va fi numerotată), precum şi în format electronic (pe suport magnetic) la registratura Primăriei municipiului Aiud, din strada Cuza Vodă, nr. 1. Documentaţia va fi întocmită în limba română.
Anunţul a fost publicat în Monitorul Oficial, partea a VI-a, nr. 49/9.03.2012

Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Publicitate

Actualitate

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Publicat

în

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. El a subliniat că, după zece zile, va fi făcută o evaluare a situaţiei şi se va face o nouă analiză.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a adăugat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă.

Electrica Furnizare Discount

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Toţi elevii vor intra, începând de luni, în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul Educaţiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Publicat

în

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Secretarul de stat Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă. Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Întrebat dacă românii își pot planifica o vacanță în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a spus Arafat.

Electrica Furnizare Discount

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

în

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune.

În hotărâre se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

Electrica Furnizare Discount

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare