Rămâi conectat

Ştirea zilei

Antreprenorul autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 2, obligat să monteze panouri fonoabsorbante lângă imobilul unei familii din Sâncrai: Motivarea instanței

Publicat

în

Antreprenorul autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 2, obligat să monteze panouri fonoabsorbante lângă imobilul unei familii din Sâncrai: Motivarea instanței

Decizia prin care instanța a obligat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi compania Aktor să izoleze fonic ”în regim de urgenţă” o locuinţă aflată în imediata apropiere a şantierului autosrăzii A10, lotul 2 Alba Iulia – Aiud, a fost motivată de Judecătoria Aiud.

Hotărârea a fost pronunţată pe 30 septembrie de Judecătoria Aiud şi este executorie. Potrivit instanţei, locuinţa este afectată de lucrările la pasajul superior al drumului judeţean, care va supratraversa autostrada.

CITEȘTE ȘI: Întârzieri pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2. Directorul CNAIR: „Pe tot lotul există probleme. Nu văd cum l-am putea da în trafic până pe data de 15 noiembrie”

Proprietarii locuinţei au în prezent accesul la calea publică asigurat datorită faptului că lucrările la zidul de sprijin al pasajului suprateran s-au desfăşurat cu lăsarea liberă a porţiunii din dreptul porţii de acces în imobil.

Electrica Furnizare Discount

În condiţiile în care s-ar acoperi zidul de sprijin al pasajului suprateran, proprietarii ar avea doar acces pietonal pentru a ieşi în stradă, deoarece datorită amplasamentului gardului şi a porţii aferente, nu s-ar putea ieşi cu autovehicule din curte.

CITEȘTE ȘI: Drept la replică: Proprietarul casei afectate de lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Sâncrai susține că s-au montat ”panouri pentru pietoni” în loc de panouri fonoabsorbante

Prin urmare, CNAIR şi Aktor au mai fost obligate să asigure şi accesul de pe imobilul teren la drumul public ”cu piciorul şi cu autovehicule pe o lăţime minimă de 3 metri”, ambele până la soluţionarea definitivă a dosarului prin care proprietarii casei şi a terenului solicită despăgubiri din partea statului.

În dreptul imobilului este în construcţie un zid de sprijin al pasajului suprateran care va permite trecerea pe DJ 142L, pe deasupra autostrăzii A10 Sebeş – Turda. Zona este unul dintre punctele critice minore ale şantierului autostrăzii, care însă nu va afecta finalizarea lotului 2, între Alba Iulia şi Aiud, în 2021.

În februarie 2021, s-a adoptat o soluţie alternativă de relocare a drumului judeţean ca urmare a blocajului înregistrat din cauza refuzului proprietarilor de a permite accesul în culoarul expropriat. În baza acordului de mediu, în zonele de locuit unde se înregistrează depăşiri ale nivelului de zgomot, de peste 50 dB, vor fi instalate panouri antifonice, de protecţie împotriva zgomotului.

CITEȘTE ȘI: Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, filmat complet: S-a așternut balast stabilizat pe un sens de mers, în zona alunecării de la Oiejdea

”Instanţa reţine că deşi s-a solicitat depunerea de către pârâta de ordinul 2 (Aktor – n.r.) a măsurătorilor lunare efectuate în proximitatea imobilului reclamantului conform dispoziţiilor Autorizaţiei de mediu, aceasta nu s-a conformat, fiind depuse doar rapoarte de încercare din data de 27.08.2021, rezultând valori de 61,81 dB, 60,82 dB şi 61,74 dB, valori înregistrate în data de 26.08.2021, în intervale orare de 15 minute.

Valori mari de zgomot faţă de cele admise

Prin urmare, faţă de nedepunerea rapoartelor lunare obligatorii conform acordului de mediu, instanţa reţine că există o presupunere rezonabilă că a avut loc o încălcare a acordului de mediu, la care se adaugă şi valorile înregistrate odată cu măsurătorile din data de 26.08.2021, rezultând valori mai mari de 50 dB”, se precizează în hotărârea din 30 septembrie 2021, prin care a fost admisă cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de proprietari.

De asemenea, instanţa a cerut firmei Aktor să indice natura panourilor montate pe zidul de sprijin al pasajului suprateran din proximitatea imobilului reclamantului, însă nu au fost depuse înscrisuri doveditoare, astfel că nu s-a putut lămuri dacă acestea au sau nu rol fonoabsorbant.

”Instanţa reţine că izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamantului se impune a fi realizată în conformitate cu dispoziţiile din acordul de mediu, respectiv prin instalarea unor panouri antifonice, de protecţie împotriva zgomotului. Deşi generic reclamanţii solicită izolarea fonică, aceştia nu fac referire explicit la modalitatea de realizare, astfel că instanţa apreciază că este suficientă modalitatea rezultată din acordul de mediu”, se mai precizează în document.

Publicitate

Ştirea zilei

ÎNȘELĂTORIE, în Alba, prin metoda „Accidentul”:  Un bărbat din Alba Iulia, REȚINUT, după ce ar fi înșelat o vârstnică din Rădești

Publicat

în

ÎNȘELĂTORIE, în Alba, prin metoda „Accidentul”:  Un bărbat din Alba Iulia, REȚINUT, după ce ar fi înșelat o vârstnică din Rădești

La data de 20 octombrie 2021, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 36 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de complicitate la înșelăciune.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în noaptea de 17/18 august 2021, s-ar fi deplasat la locuința unei vârstnice, de 76 de ani, din comuna Rădești, județul Alba, pentru a ridica o sumă de bani, după ce femeia ar fi fost sunată de către o persoană care s-a prezentat ca fiind medic și i-ar fi spus că fiul său are nevoie de asistență medicală după ce ar fi fost implicat într-un accident.

Femeia i-ar fi înmânat complicelui toți banii pe care i-a avut în casă, respectiv suma de 100 de lei.

Electrica Furnizare Discount

Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitei.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Citește mai mult

Ştirea zilei

BILANȚ PARȚIAL| 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL| 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Joi, 21 octombrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un prim bilanț pe scurt al pandemiei de COVID-19 în România

448 de decese și 16.110 cazuri noi de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.110 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 448 decese dintre care 0 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a anunțat GCS.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

Primăria Municipiului Aiud angajează CONSILIER debutant în cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice: Condiții de participare

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud angajează CONSILIER debutant în cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice: Condiții de participare

Primăria Municipiului Aiud, organizează la sediul instituției din str. Cuza Vodă, nr. 1, concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a postului vacant, funcție publică de execuție de consilier, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice, Compartiment Centrul de Informații pentru Cetățeni din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Aiud, organizat în baza art. II din Legea nr.203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata timpului de muncă pentru funcția publică de execuție de consilier, clasa I, grad profesional debutant este de 8h/zi, respectiv 40h/săptămână, respectiv durată normală a timpului de muncă. Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile de ocupare a unei funcții publice, prevăzute la art. 465 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Condiţiile de participare la concurs pentru postul de consilier, clasa I, grad profesional debutant sunt studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

Electrica Furnizare Discount

Condiţiile de desfăşurare ale concursului:

– Proba scrisă: 22.11.2021, ora 10:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;
– Interviul: se va susţine într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.
– Dosarele de înscriere la concurs se depun în perioada 21.10.2021 – 09.11.2021 (ora 16:00), la sediul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia, tematica (cuprinde bibliografia integral), atribuțiile stabilite în fișa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, număr de telefon 0258 861 310, interior 1013/fax 0258 861280, e-mail: [email protected], persoana de contact: Dancea Stînea Anamaria, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern, precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare