Rămâi conectat

Ştirea Ta

Drept la replică: Proprietarul casei afectate de lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Sâncrai susține că s-au montat ”panouri pentru pietoni” în loc de panouri fonoabsorbante

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drept la replică: Proprietarul casei afectate de lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Sâncrai susține că s-au montat ”panouri pentru pietoni” în loc de panouri fonoabsorbante

Proprietarul casei afectate de lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Sâncrai susține că, lângă locuința sa, s-au montat panouri pentru pietoni în loc de panouri fonoabsorbante care să-i protejeze de zgomotul făcut de utilajele care lucrează la autostradă.

În discutiile înregistrate de cetățean, se aud muncitorii de la fața locului care spun că ar fi de fapt balustrade și ca panourile fonoabsorbante ar fi mult mai înalte. Unul dintre muncitori spune chiar ca „nu a mai văzut așa ceva”. În plus proprietarul casei se plânge de praful dens facut de lucrările la autostradă, care îî ajunge pe casă.

YouTube video

O familie din localitatea Sâncrai, muncipiul Aiud, a dat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și societatea Aktor, constructorul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, solicitând oprirea lucrărilor în zona locuinței sale.

YouTube video

Familia reclamă disconfortul provocat de praf și zgomot, în condițiile în care lucrările de construcție se derulează la câțiva metri de casa în care locuiesc. Situația este oarecum similară cu cea înregistrată pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, în zona Oarda, unde proprietarii unei case aflată în imediata apropiere a șantierului au reușit să blocheze, chiar dacă temporar, în justiție, lucrările urmare a zgomotului și prafului din șantier, făcut de către constructor.

YouTube video

Pe lângă cererea de suspendare a lucrărilor, familia din Sâncrai are pe fond o acțiune care este cu mult mai complexă. În fapt, zidul viitorului drum de sprijin a rampei DJ 142L, îi va trece exact prin fața casei. Traseul acestui drum județean a fost mutat cu câțiva metri față de vechiul amplasament, astfel încât rampa de coborâre ce va supratraversa autostrada va fi la câțiva metri de acces în curtea locuinței.

Proprietarii casei din Sâncrai solicită în instanță daune materiale și morale în valoare de peste 100.000 de euro și suspendarea temporară a lucrărilor până la instalarea unui sistem antizgomot și antipraf.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea