Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Neluţu Popa revine în fruntea Centrului de juniori şi copii al „alb-negrilor”: “Pornim de la zero, trebuie răbdare! Unirea renaşte, construim viitorul”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Implicarea lui Gicu Grozav, alături de Mihai Oancea, la Unirea Alba Iulia a adus după sine o măsură justă, o reparaţie în timp: instalarea antrenorului Neluţu Popa în fruntea Centrului de copii şi juniori al formaţiei fanion a judeţului Alba.

Golgheterul all-time al formaţiei din Cetatea Marii Uniri, cel care şi-a legat peste trei decenii destinele de Unirea Alba Iulia, descoperindu-i pe Gheorghe Grozav şi Selagea, revine acolo unde îi era locul, în „alb-negru”! A înscris peste 200 de goluri pentru Unirea Alba Iulia, l-a umilit cu un „hat-trick” pe Prunea, portarul echipei naţionale, în semifinala de Cupa României din 1991 cu Universitatea Craiova, câştigătoarea eventului, s-a bătut pentru promovare în elită în 1992, a scris istorie pentru Unirea, într-un cuvânt: Neluţu Popa!

Proiectul „renaşte Unirea” îşi trage filonul tocmai de jos, din baza piramidei, din sectorul juvenil, din perspectivă şi mult efort nevăzut. Unirea Alba Iulia se reorganizează, iar Neluţu Popa, alături de antrenori tineri precum Ionuţ Grozav, Ciprian Selagea, Alexandru Giurgiu (echipieri actuali ai „alb-negrilor”), Gică Bran sau Raul Unchiaş, începe munca. „O luăm de la zero în legătură cu totul, nu facem niciun rabat, nu trebuie să avem nicio scăpare, noi construim viitorul Unirii”, anunţă Neluţu Popa, misiunea ce-l aşteaptă.

*Prima întâlnire, marţi, 1 august

Prima acţiune în vederea organizării Centrului de copii şi juniori al Unirii Alba Iulia va fi marţi, 1 august, la ora 19.00, pe terenul doi al stadionului „Cetate”, unde cei şase antrenori se vor întâlni cu fotbaliştii şi părinţii puştilor ce vor să calce pe urmele lui Gicu Grozav sau Nicolae Stanciu. Fiecare din cele şase grupe ce se vor constitui, pe categorii de vârstă, va avea antrenor, ce va lucra timp de doi ani cu generaţia în cauză, ce va fi „predată” apoi celui ce răspunde de grupa superioară ca şi vârstă. Noutatea va fi gratuitatea oferită de club, dar şi faptul că Unirea Alba Iulia va acoperi o arie mare de vârstă, între anii 1999 şi 2011, fotbalişti de la şase, la 18 ani. „Vrem, în timp, să vedem progresul jucătorilor, dar ne propunem să şi câştigăm competiţiile judeţene”, a spus Neluţu Popa (57 de ani).

*”Totul va fi gratuit, părinţii au plătit destul!”

Deja şi-a structurat planul de bătaie: antrenamentele grupelor de juniori A, B şi C se vor desfăşura la Oarda de Jos şi prin rotaţie pe terenul doi al Stadionului „Cetate”, iar pentru cei mai mici unirişti are o doleanţă: „L-aş ruga pe această cale pe domnul primar Mircea Hava să ne permită să ne pregătim pe terenul central cu grupele de 2009 şi mai mici, nu avem cum să stricăm gazonul”. Neluţu Popa spune că Unirea Alba Iulia a început un nou capitol la nivel juvenil. „Nu mai apelăm la ajutorul părinţilor, nici cu 50 de bani, totul se va achita de către club. Destul au suportat părinţii în ultimii ani, când a fost criză la Unirea şi doar pasiunea a ţinut în viaţă activitatea”, promite Neluţu Popa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea