Rămâi conectat

Sport

Ana Rodean – medalie de aur la naționalele de marș, Mihaela Popa (ambele CS Unirea/ CSM Unirea Alba Iulia) – argint, CS Unirea – campioană!

Dan HENEGAR

Publicat

în

La Campionatele Naționale de marș pe distanța de 20 kilometri, competiție desfășurată la București, CS Unirea Alba Iulia a luat medalia de aur pe echipe, Ana Veronica Rodean (CS Unirea/ CSM Unirea Alba Iulia) a devenit campioană națională la senioare, iar Mihaela Popa (fostă Acatrinei), dublă legitimare CS Unirea/ CSM Unirea Alba Iulia a luat medalia de argint.

În cursa feminină, primele două poziții au fost ocupate de sportivele din Cetatea Marii Uniri, Ana Rodean având timpul 1:42.41, iar Mihaela Popa, colega sa, rezultatul de 1:45.12. Georgiana Cornelia Jid (CS Unirea Alba Iulia) a terminat pe locul 7 pe aceeași distanță, cu timpul 1:59.23. La masculin, Andrei Gafița (CSM Unirea Alba Iulia), a fost al 5-lea, cu rezultatul de o oră 40 de minute și 58 de secunde.

Sunt performanțe de apreciat, așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, am cucerit 3 medalii la nivel de seniori, maximum ce puteam realiza. În condițiile unei umidități accentuate, timpii nu puteau fi mai buni. Nu ne-au interesat rezultatele, ci locurile. Mulțumim pentru susținere primarului Gabriel Pleșa și Consiliului local al municipiului Alba Iulia”, a spus antrenorul Gabriel Avram.

În martie, la Naționalele de iarnă de la Timișoara, CS Unirea Alba Iulia a cucerit titlul pe echipe, Mihaela Popa a fost campioană națională, iar Ana Rodean vicecampioană (uniristele au inversat locurile acum). Următoarele competiții sunt internaționale pentru uniriști: Mihaela Popa și Andrei Gafița – la Jocurile Francofoniei, ediția a 9-a, în Congo, în 4 august, iar Ana Rodean – la Campionatul Mondial de Atletism, la Budapesta, în perioada 19 august – 27 august.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Belgia – România 2-0 (1-0), „tricolorii” – la prima înfrângere la Euro 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

La Koln, România a pierdut primul meci la Euro 2024, 0-2 (0-1) cu Belgia, marea favorită a grupei E. „Tricolorii” au avut în față o formație cu cuțitul la os, după acel eșec nescontat cu Slovacia, iar „diavolii roșii” au pornit ca din pușcă și au marcat după 74 de secunde prin Tielemans, fostul coleg […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea