Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Amenzi dure pentru „petrecăreții” de la bloc: Ce sancțiuni riscă cei care nu respectă orele de liniște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amenzi dure pentru „petrecăreții” de la bloc: Ce sancțiuni riscă cei care nu respectă orele de liniște

Locatarii blocurilor pot primi amenzi de la 500 până la 1500 de lei pentru nerespectarea orelor de liniște, sancțiunile putând fi dublate dacă există mai multe reclamații la un interval de 24 de ore.

Polițiștii solicitați în cazul gălăgiei la bloc vor fi dotați cu aparate speciale pentru măsurarea zgomotului, astfel că mai rămân prea multe opțiuni pentru a contesta amenda.

Potrivit Poliției Române, sunt considerate ore de liniște intervalele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 și sunt considerate încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice următoarele fapte, conform Legii 61/1991:

– tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

– tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

– organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;

Potrivit cadrului legal, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară (între 500 şi 1.500 de lei, cat era prevăzut de Legea nr. 61/1991).

Pedeapsa crește semnificativ în cazul persoanelor care sunt reclamate de mai multe ori într-un interval de 24 de ore. Aceștia pot plăti amenzi de până la 6.000 de lei sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Totodata, persoanele care deranjează liniştea publică sau produce zgomote în zonele de locuit între orele 22:00 – 08:00 şi 13:00-14:00 riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Amenzile se dublează și în acest caz pentru repetarea ofensei într-un interval de 24 de ore sau se poate da pedeapsa cu 70-120 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Sursa:ziareonline.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea