Amenzi de 150 de ori mai mari pe stadioane pentru stoparea violenței. PROIECT al Jandarmeriei Române
Jandarmii vor sancţiuni mai mari pentru organizatorii competiţiilor sportive care nu respectă regulile de siguranţă. Ei propun amenzi şi de 150 ori mai mari faţă de cele actuale, potrivit Digi24.
În plus, dacă va fi votat proiectul, oficialii spun că responsabilitatea organizării unor astfel de competiţii va cădea pe umerii unei comisii din care vor face parte în premieră şi pompierii.
Zgomotul asurzitor al petardelor sau actele de violenţă extremă sunt frecvente pe stadioane. Jandarmii spun că o parte din vină o au chiar organizatorii competiţiilor sportive care, fie nu controlează suficient de bine spectatorii la intrarea în arene, fie sunt depăşiţi de numărul mare de participanţi la meciuri în aer liber sau în sălile de sport. Soluţia, spun oficialii, ar fi aplicarea de amenzi mult mai mari acolo unde se constată nereguli.
„Actualul act legislativ prevede sancţionarea organizatorilor competiţiilor pentru nerespectarea condiţiilor de acces, control preventiv sau siguranţă cu o amendă cuprinsă între 500 – 1.000 de lei. O sancţiune infimă din punctul nostru de vedere şi destul de uşor de achitat. În noul proiect, pentru o mai mare responsabilizare a acestora am propus creşterea cuantumului amenzii până la suma de 150.000 lei”, a declarat Maior Irina Drăgan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, citată de Digi24.ro.
Dacă propunerea va fi aprobată, atunci înainte de orice competiţie sportivă, controalele vor fi făcute de o comisie din care vor face parte reprezentanţii direcţiilor de sport, organizatorii competiţiei, jandarmii, firmele private de pază şi în premieră angajaţii ISU.
„Reprezentanţii ISU vor verifica asigurarea căilor de evacuare în caz de incendiu, asigurarea căilor de acces în caz de incendiu de angajaţii ISU, asigurarea surselor de apă, a hidranţilor şi a iluminatului de securitate din spaţiul de evacuare în spaţiile prevăzute cu aşa ceva”, spune Dan Simionescu, şef serviciu prevenire incendii, IGSU.
Conform proiectului, membrii comisiei vor putea opri o competiţie chiar şi jumătate de an dacă se constată că suporterii nu sunt în siguranţă.
sursa:digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]