Rămâi conectat

Curier Județean

Alte cinci ordine de protecţie provizorii emise de polițiștii din Alba pentru fapte de violenţă în familie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima săptămână, poliţiştii din Alba au emis alte 5 ordie de protecţie provizorii, pentru fapte de violenţă în familie. Poliţia reaminteşte faptul că nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune.

Astfel, la data de 30 ianuarie 2019, poliţiştii Postului de Poliţie Scărişoara au întocmit dosar penal, pentru violenţă în familie şi au emis un ordin pe protecție provizoriu, faţă de un tânăr de 29 de ani, din comuna Scărişoara, care şi-a agresat bunica.

Bărbatul a fost obligat să părăsească locuinţa comună şi să nu se apropie la mai mult de 100 de metri de bunica sa.

La data de 31 ianuarie 2019, poliţiştii din Aiud au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi ameninţare faţă de un bărbat de 42 de ani, din Aiud, care ar fi agresat-o pe fosta sa concubină şi ar fi ameninţat-o cu moartea.

Totodată, poliţiştii au emis un ordine de protecţie provizoriu faţă de acesta, interzicându-i să se apropie de victima sa.

La data de 31 ianuarie 2019, poliţiştii din Sebeş au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de un bărbat de 39 de ani, din Sebeş, care şi-ar fi agresat, ameninţat şi jignit soţia.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie dar şi un ordin de protecţie provizoriu care l-a obligat să părăsească locuinţa comună şi să nu se apropie de soţia sa.

La data de 31 ianuarie 2019, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de un bărbat de 31 de ani, din comuna Berghin, care şi-a agresat tatăl vitreg.

De altfel, la aceeaşi dată, faţă de acesta a fost luată şi măsura reţinerii, pentru 24 de ore, pentru violenţă în familie.

Potrivit ordinului provizoriu de protecţie, bărbatul a fost obligat să părăsească locuinţa comună cu a tatălui vitreg şi îi este interzis să se apropie de acesta.

La data de 03 februarie 2019, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au intervenit la un scandal în familie ce a avut loc la o locuinţă din comuna Şibot.

În bărbat de 47 de ani şi-a agresat concubina şi a alungat-o din locuinţă.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal, pentru violență în familie şi au emis un ordine de protecţie provizoriu, obligându-l să părăsească locuinţa.

Poliţia reaminteşte faptul că nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare.

De la intrarea în vigoare a Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, în judeţul Alba au fost emise 16 ordine de protecţie provizorii.  

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea