Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Alina Burja, managing director Azets: „Am găsit în Alba personal calificat, care s-a adaptat destul de ușor nevoilor noastre”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În februarie 2015, Alba Iulia devenea al doilea oraș din România în care se extindea Azets, lider în servicii de contabilitate, salarizare, resurse umane și consultanță în țările nordice. Ultimii ani au fost benefici pentru compania cu sediul principal la Sibiu, care grație stilului inovator de lucru și implicării constante în îmbunătățirea condițiilor pentru angajați, a devenit cea mai mare firmă de profil din zonă.

Dacă la început proiectul din Alba Iulia pornea la drum cu doar 7 oameni, în prezent 140 de angajați lucrează la cele două sedii din oraș. Numărul angajaților va continua să crească, asigură Alina Burja, managing director Azets România, care preconizează o cifră de 200 de salariați pe viitor.

Două sedii în Alba Iulia
Angajații Azets din Alba Iulia, coordonați de Ana Achim, sunt repartizați în două sedii din oraș. Primul, în care Azets a început activitatea în februarie 2015, se află în Piața Iulia Maniu, mai exact în fosta clădire Romarta, care a fost amenajată și recompartimentată conform cerințelor impuse de activitatea de contabilitate care se desfășoară aici.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Am început în fostul sediu Romarta, schimbând destinația unui magazin cu renume într-un spațiu de birouri, sală de ședințe și sală de mese. Inițial, am deschis acest punct de lucru cu intenția de a avea între 80 și 100 de angajați, însă între timp lucrurile au mers bine și ne-am extins”, spune Alina Burja, managing director Azets.

Pentru că targetul în Alba Iulia este de 200 de angajați, compania a deschis un nou birou, pe Bulevardul Ferdinand nr. 71. „Am găsit în Alba personal calificat, care s-a adaptat destul de ușor nevoilor noastre, astfel că ne-a fost mai ușor să ne extindem. Cam 70% din personal a fost recrutat din rândul absolvenților Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, noi având o colaborare foarte bună cu această instituție de învățământ”, mai completează Alina Burja.

Firma are mai multe posturi disponibile în momentul de față, iar pentru a prezenta oportunitățile de lucru va participa la Târgul de Cariere din Alba Iulia, eveniment care va avea loc miercuri, 22 noiembrie, în incinta Alba Mall.

Oportunități pentru o carieră de succes
Prezentă pe piața din România din anul 2008, compania s-a dezvoltat în mod deosebit în ultimii ani, crescând de la 32 de angajați la aproximativ 640, cei mai mulți dintre ei desfășurându-și activitatea la Sibiu. Pe lângă sediul sediul principal din Sibiu și cele două birouri din Alba Iulia, Azets a mai deschis două puncte de lucru, în acest an, la Timișoara și Brașov.

Compania investește în mod constant în angajați, oferind șanse reale de dezvoltare. Firma are și programe de internship, atât în timpul anului școlar, cât și pe perioada vacanțelor. Important de menționat, spun reprezentanții Aztes, este că salariații lor au parte de evaluări permanente și o serie de beneficii extra-salariale, precum asigurări private de sănătate, de pensie, delegații în țările nordice, abonamente la săli de sport sau la meciuri de baschet și handbal. Și tot pentru angajați se organizează teamb-buildinguri, ieșiri pe echipe, dar și petreceri de Crăciun, de 8 Martie și Summer Party.

Pentru angajați, Azets reprezintă un mediu stabil de lucru și mai ales o oportunitate de dezvoltare. Silviu Necula a ales compania cu doar o lună în urmă și se bucură de decizia luată.

„Am ales Azets pentru că mi s-a părut o oportunitate bună de a-mi dezvolta calitățile profesionale. După o lună petrecută aici, am ajuns să spun că așteptările mele au fost depășite. Am reușit să mă integrez rapid în colectiv și să mă obișnuiesc cu atribuțiile postului”, declară Silviu.

Andreea Popa s-a alăturat companiei după două luni de la deschiderea primului sediu din Alba Iulia. După șapte luni a fost promovată, ajungând să-și conducă propria echipă de Validare. Acum, spune că pentru ea Azets înseamnă respect și dezvoltare.

„Mă bucur să spun că m-am dezvoltat foarte mult în cadrul acestei companii. Am avut ocazia să învăț multe lucruri noi și, de asemenea, am reușit să îmi îmbunătățesc engleza. Cea mai mare provocare de care am avut parte  a venit la șapte luni de la angajare, când mi s-a propus să fiu Team Leader. Dar lucrurile au decurs bine, am avut parte de colegi foarte buni care m-au ajutat atât cu sfaturi, cât și cu rezolvarea task-urilor zilnicce. Suntem o echipă tânără, deschisă, bazată pe respect”, spune Andreea.

Implicarea Azets în viața comunității albaiuliene
Prezența companiei în Alba Iulia nu s-a rezumat doar la recrutarea de noi angajați, ci și la implicarea în viața comunității. Numai în ultimul an Azets a participat, ca sponsor, la numeroase proiecte universitare, culturale și sportive din oraș. În luna septembrie, firma a fost sponsorul principal al celei de-a cincea ediții a Alba Iulia Music & Film Festival. „Azets este o companie în continuă dezvoltare, iar această dezvoltare nu se rezumă doar la creșterea numărului de angajați ci și la apropierea noastră de comunitate. Dorim să creștem împreună și ne bucurăm că putem fi părtașii unor astfel de evenimente, care apropie oamenii de cultură”, spune Alina Burja.

Azets a sprijinit anul acesta și „Alba Iulia City Race”. Compania a fost prezentă în Cetatea Alba Carolina cu un Info Point, iar de la linia de start mai mulți angajați au pornit în pas alergător, cot la cot cu restul participanților. Iar Azets promite că proiectele dedicate comunității albaiuliene nu se vor opri aici.

O companie nouă, dar cu un istoric bogat
Cunoscută anterior ca Visma Services România, firma Azets face parte în momentul de față din CogitalGroup. Axat pe servicii de outsourcing și consultanță, CogitalGroup este format din compania Azets în țările nordice și companiile Blick Rothenberg și Baldwins în Marea Britanie. Fiind o companie nordică, Azets este caracterizată de un stil de management nordic. Acest lucru înseamnă că angajații și clienții sunt tratați cu respect, relațiile sunt bazate pe încredere și loialitate, iar munca în echipă va triumfa în fața perfomanțelor individuale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

2 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian şi Sfânta Mucenică Iustina. Cum a fost adus un mare vrăjitor la credinţa creştină de către o fecioară

Ziarul Unirea

Publicat

în

La 2 octombrie, sunt pomeniţi împreună în calendarul creştin ortodox, Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian şi Sfânta Mucenică Iustina fecioara.

Sfântul Ciprian a fost filosof şi mare vrăjitor în Antiohia Siriei şi a trăit în timpul împăratului roman Decius (249-251), cel care a declanşat prima persecuţie împotriva creştinilor extinsă în tot imperiul.

Născut din părinţi necredincioşi, de neam din Cartagina, Sfântul Ciprian a fost dat din copilărie spre a sluji zeului Apolon. A învăţat magia în Atena, Egipt, Caldeea şi dobândise o mare faimă printre închinătorii la idoli.

Elit - Gustul Desăvârșit

În Antiohia a mers când era desăvârşit în tot răul: vrăjitor şi fermecător, pierzător de suflete, mare prieten şi credincioasă slugă a stăpânitorului iadului, cu care singur faţă în faţă a vorbit.

Despre acest lucru a mărturisit singur, spunând: „Să mă credeţi pe mine că singur pe diavol l-am văzut. (…) Era chipul lui ca o floare de iarbă şi capul îi era încununat cu o coroană prefăcută, nu adevărată, ci nălucire de aur şi pietre luminoase, care lumina chipul acela şi hainele lui erau minunate. Iar când se întorcea încoace sau încolo se cutremura tot locul acela şi mulţi stăteau lângă scaunul lui cu fel de fel de rânduieli ale duhurilor răutăţii, întru mare supunere.” (Vieţile Sfinţilor).

Aceasta a spus-o singur Sfântul Ciprian despre sine după întoarcerea sa la Dumnezeu.

La credinţa creştină a fost adus de către Iustina fecioară şi creştină, care pe toate demonicele lui lucrări ca pe o pânză de păianjen le-a sfărâmat.

Iustina era din Antiohia şi pentru frumuseţea ei un tânăr Aglaid a mers la vrăjitorul Ciprian pentru a-l ajuta să câştige dragostea ei.

Mare vrăjitor şi fermecător, Ciprian şi-a pus tot meşteşugul în acţiune, dar eforturile sale s-au dovedit zadarnice.

Înţelegând bine că puterile pe care el le credea de neînvins nu pot trece de semnul crucii şi de numele lui Hristos, şi-a venit în fire şi a zis către diavol: „Pierzătorule şi al tuturor înşelătorule, vistierule a toată necurăţia şi înşelăciunea, acum ţi-am cunoscut neputinţa, că dacă de umbra crucii te temi şi de numele lui Hristos te cutremuri, apoi ce vei face când singur Hristos va veni asupra ta? Dacă pe cei ce se însemnează cu crucea nu-i poţi birui, apoi pe cine vei scoate din mâinile lui Hristos? Acum am cunoscut că nu eşti nimic şi nu poţi nimic şi nu ai putere de izbândire” (Vieţile Sfinţilor).

A renunţat la magie şi s-a convertit la creştinism: „schimbându-şi obiceiul, din zi în zi mai strâmtă îşi făcea calea vieţii, totdeauna plângând pentru faptele sale cele rele de mai înainte şi a mers din putere în putere şi din bunătate în bunătate” (Vieţile Sfinţilor).

Sfântul Ciprian a fost denunţat autorităţilor că a devenit creştin şi din vestit slujitor al zeilor s-a întors la Hristos. Odată cu Sfântul Ciprian a fost întemniţată şi Sfânta Iustina, fiind împreună supuşi la chinuri şi apoi omorâţi prin tăierea capului în Nicomidia, din ordinul împăratului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Obiceiuri și superstiții în luna OCTOMBRIE. De ce 1 octombrie e sărbătoarea femeilor şi cum atragi norocul în dragoste

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și superstiții în luna OCTOMBRIE. De ce 1 octombrie e sărbătoarea femeilor şi cum atragi norocul în dragoste

Octombrie este zisă şi Brumărel, căci atunci începe să cadă bruma. Sunt multe superstiţii legate de această lună, cele mai multe legate de prevestirea timpului, astfel: dacă în Octombrie cade multă brumă şi zăpadă, luna Ianuarie va fi moale şi călduţă; dacă bubuie în Octombrie, sunt semne de iarnă uşoară; cu cât frunzele arborilor cad mai curând, cu atât mai roditor va fi anul următor.

Sunt şi alte superstiţii şi obiceiuri, multe legate de cele două mari sărbători ale lunii: 14 Octombrie – Sfânta Cuvioasa Parascheva şi 26-27 Octombrie – Sfântul Mare Mucenic Dimitrie şi Cuviosul Dimitrie cel Nou.

Prima zi a lui Brumărel, aşa cum este cunoscută luna octombrie în tradiţia populară, era consacrată, în vechime, unui sfânt aproape necunoscut: Sfântul Procoavă, cel care le dă păr frumos şi atrăgător tinerelor nemăritate.

Elit - Gustul Desăvârșit

De aceea, Sărbătoarea Procoavelor mai este considerată şi Sărbătoarea Părului. De altfel, mai peste tot în spaţiul românesc sărbătoarea Procoavelor era socotită una a femeilor. Despre originalul sfânt Procoavă se credea că Dumnezeu l-a sfinţit printre primii, dându-i sarcina de a acoperi pământul cu un prim strat de zăpadă. Conform credinţei populare, fecioarele care duceau lipsă de păr i se închinau cu mare evlavie de ziua sa pentru a le acoperi capul cu păr, astfel devenind mai plăcute flăcăilor care nu le băgau mai deloc în seamă. Tinerele credeau că în acest mod ursitul va veni mai repede, iar ele se vor căsători.

Acoperământului Maicii Domnului

Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică, în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911 se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetăţii care era asediată. La ora patru dimineaţa, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în vâzduh şi rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ţinut în mâini deasupra capetelor credincioşilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinţii şi mucenicii.

Sfântul Andrei a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Împărăteasa şi Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?”. Iar Epifanie a zis: „O văd, Parinte, şi mă minunez!”. Acesta este evenimentul pe care îl prăznuieşte Biserica astăzi, spre a ne aminti că, prin nevoinţă şi rugăciune, putem primi şi noi, în greutăţile vieţii noastre, neîncetatul ajutor al Maicii Domnului.

Dacă frunzele cad repede, anul viitor e roditor Specialiştii în Etnografie şi Folclor de la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi spun că de luna octombrie se leagă multe superstiţii. “Bătrânii mai cred şi acum că, dacă frunzele pomilor se îngălbenesc şi cad repede, e semn că anul care urmează va fi roditor. Tradiţia populară spune că, dacă în luna octombrie este multă brumă sau zăpadă, frig sau ger, luna ianuarie va fi blândă şi mai caldă”, spun specialiştii de la Muzeul Dunării de Jos.

Prima ninsoare în ţara noastră în această lună, conform meteorologilor, a fost înregistrată la 15 octombrie 1970, iar primul strat de zăpadă s-a aşternut la 26 octombrie 1988. Luna octombrie este luna în care ţăranii se preocupă în special de treburile gospodăriei. Se culeg poamele, se strânge porumbul, cartofii, napii, se răsădesc zmeura şi căpşunii. Este, de asemenea, luna în care se fac arăturile şi însămânţările de toamnă, se curăţă pomii şi grădina.

Recolta de gutui spune cum va fi iarna

Pentru creştinii ortodocşi, luna octombrie abundă în sărbători şi în ritualuri importante. Prima şi cea mai importantă este sărbătoarea Sf. Cuvioasa Parascheva, celebrată pe 14 octimbrie. Se spune că, aşa cum va fi vremea în această zi, aşa va fi până la Sf. Dumitru şi aşa va fi şi în celelalte sărbători ale anului.

Se mai spune în tradiţia populară că, dacă până acum n-a plouat, iarna va veni curând. Tot în această zi se organizează târguri pentru valorificarea produsele oilor.
Cele mai importante sărbători

O altă sărbătoare importantă a lunii este Sfântul Mucenic Dimitrie Sâmedru. La 25 octombrie se sărbătoreşte „Focul lui Sumedru” (Ajunul Sf. Dumitru). Se fac focuri peste care sar copiii, ca să fie sănătoşi, sau tinerii, ca să se căsătorească. Dacă recolta de gutui şi nuci este bogată, iarna va fi grea. La 26 octombrie se sărbătoreşte Sumedru, patronul pastorilor şi soroacelor (Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir). Cad frunzele arborilor şi cum este ziua aşa va fi iarna: dacă este lună plină şi senin, iarna va fi mănoasă, iar dacă bate vântul şi plouă, vor fi zăpezi mari. La 27 octombrie se sărbătoresc Poitra lui Sumedru, Câinii lui Sumedru, Filip Şchiopul (Cuv. Dimitrie cel Nou din Basarabi).

Superstiţii şi obiceiuri de Sfânta Parascheva

Sfânta Cuvioasa Parascheva este pe 14 Octombrie; în această zi, la sate, se face “îngroparea” verii; se face o masă comună la biserică, cu bucate multe şi alese, dar mulţi gospodari postesc cu desăvârşire în această zi, pe care poporul o numeşte şi Vinerea Mare, indiferent în ce zi cade această sărbătoare, căci se spune că Sfânta a fost chinuită de păgâni într-o zi de Vineri. Nu se mănâncă nuci sau alte poame care au cruce, în această zi. Superstiţia spune că dacă toamna nu plouă până la Cuvioasa Parascheva, atunci se pune iarna curând; cum va fi această zi, aşa va fi mereu până la Sfântul Dumitru.

În dimineaţa acestei zile, ciobanii caută să vadă cum s-au culcat oile: dacă stau grămadă, iarna va fi grea; dacă stau împrăştiate, va fi uşoară. Din superstiţie nu se lucrează, fiind primejdie de boli; nu se coase căci va fi rău de traznet, de grindină, de boli de ochi sau de cap. Cine va coase sau va toarce, va face negi pe mâini. Acum se slobozesc berbecii la oi, pentru ca mieiii să fie născuţi înainte cu două săptămâni de Paşte; superstiţia spune ca mieii ce se vor naşte vor fi frumoşi şi pestriţi. Din această zi, până la 27 Octombrie nu e bine să se semene secară, căci e primejdie de moarte pentru semănător.

Alte superstiţii în Octombrie

După Sfânta Parascheva, urmează 17 Octombrie, când este o nouă sărbătoare consacrată lupilor, care vine şi ea cu superstiţii şi se ţine pentru a fi feriţi de lupi. În această zi se încleştează dinţii de la darac (pieptenul cu care scarmănă lâna) şi se interzice orice activitate legată de prelucrarea lânii, părului şi pieilor de animale, de teamă lupilor.

Pe 18 Octombrie este Ziua Lupului, Lucinul, care deschide un ciclu de trei Filipi de Toamnă; în această zi e rău de lupi şi se spune că Lucinul se ţine tot de vite, ca să nu se stingă de boale. Şi, în sfârşit, ziua de 25 a lunii, când este Ajunul Sfântului Dumitru, o sărbătoare cu caracter funerar, care conţine: pomeni, ruguri şi veghea rituală.

Acum se face “focul lui Sâmedru”; superstiţia cere ca peste foc să sară copiii ca să fie sănătoşi tot anul, sau tinerii; cei care reuşesc să sară se vor căsători în decursul anului. Când focul este aproape stins, fiecare gospodar ia câte un tăciune, care este aruncat apoi în livadă, pentru că pomii să rodească şi în anul care vine. De altfel, focuri rituale se pot face şi în livadă. Se spune că iarnă grea este prevestită de abundentă nucilor şi gutuilor.

Superstiţii şi obiceiuri de Sfântul Dumitru

Acest sfânt sărbătorit la 26 Octombrie este asociat cu moartea naturii, cu sosirea iernii şi a frigului, este patronul păstorilor şi garantul soroacelor. În această zi începe “Vara Samedrului” care ţine patru zile. Această zi este zisa a soroacelor; pe vremuri se refăceau contractele de închiriere şi chiriaşii se mutau; tot acum se împart oile. Toamna, la Sfântul Dumitru, se spune că “se slobod sărindarele”, adică se desfac învoielile şi se face pomană mare la biserică. Semnele superstiţioase sunt numeroase: se tunde coama cailor, ca să aibă păr frumos; oamenii nu se piaptănă, că-i primejdios de lupi. Se spune că la Sâmedru morţii se fac moroi, vârcolaci şi strigoi, necăjindu-i pe oameni.

Superstiţii şi obiceiuri de Sfântul Dumitru Basarabov

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Basarabov, ocrotitorul Bucureştilor, ale cărui moaşte sunt la Patriarhia Română, este sărbătorit la 27 Octombrie, a treia zi a sărbătorii Sf. Dumitru, zisă Poitră lui Sâmedru (poitra este prânzul din a doua zi de praznic), sau Caii lui Sâmedru, sau Filip Şchiopul. Câinii lui Sâmedru sunt lupii lui Sfântul Dumitru; se ţin spre a fi feriţi de lupi, spre a nu se câinii (înrăi) inima oamenilor şi ca să fete bine oile. Există superstiţia că privighetoarea este apărată de căpuşe de către Câinii lui Sâmedru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

1 octombrie, zi de sărbătoare: Creștinii prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

1 octombrie, zi de sărbătoare: Creștinii prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului

La data de 1 octombrie a fiecărui an, creștinii ortodocși prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne.

Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată.

La ora patru dimineata, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor cum se roaga pentru intreaga lume?” Iar Epifanie a zis: „O vad, Parinte, si ma minunez!”.

Acesta este evenimentul pe care îl prazanuieste Biserica pe 1 octombrie, spre a ne aminti că prin rugăciune putem primi și noi, în greutățile vietii noastre, neîncetatul ajutor al Maicii Domnului.

Sărbătoarea ”Acoperământul Maicii Domnului” este marcată în calendar cu cruce roșie.

Rugăciunea Cinstitului Acoperământ  

”Măicuța noastră cea bună, stăpână de Dumnezeu Născătoare, acoperă-ne cu Cinstitul Tău Acoperământ, izbăvește-ne de tot răul și roagă pe Fiul Tău și Dumnezeul Nostru să mântuiască sufletele noastre. Amin!”

Pe 1 octombrie este și Ziua Internațională a Persoanelor Varstnice. Ea a fost stabilită în mod oficial în sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena. (C.M.)  

sursa:crestinortodox.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare