Rămâi conectat

Actualitate

Alegerile locale 2012 – în grafic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sinteza activităţilor desfăşurate şi rezultatele obţinute, prevăzute în Programul calendaristic pentru realizarea activităţilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2012

  Au fost emise de către Prefectul judeţului Alba următoarele ordine:
a.) Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 64/19 martie 2012 privind constituirea Comisiei tehnice a judeţului Alba, cu atribuţii în coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce revin autorităţilor administraţiei publice locale şi serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, prevăzute în legislaţia în vigoare, în domeniul alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale;
b.) Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 65/19 martie 2012 privind constituirea Comisiei de evaluare a ofertelor şi de negociere a clauzelor contractuale în vederea atribuirii contractelor de furnizare şi de servicii, pentru achiziţionarea bunurilor şi serviciilor necesare desfăşurării alegerii autorităţilor administraţiei publice locale din judeţul Alba care vor avea loc în luna iunie 2012;
c.) Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 66/19 martie 2012 privind stabilirea sediului Biroului electoral de circumscripţie judeţeană nr. 1 Alba;
d.) Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 70/22 martie 2012 privind aprobarea Programului calendaristic privind realizarea activităţilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2012;
e.) Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 71/22 martie 2012 privind numerotarea circumscripţiilor electorale din judeţul Alba pentru alegerea consiliilor locale şi primarilor comunelor, oraşelor şi municipiilor din luna iunie 2012;
f.) Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 72/22 martie 2012 privind stabilirea numărului membrilor consiliilor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pentru alegerile care vor avea loc în data de 10 iunie 2012;
g.) Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 74/23 martie 2012 privind stabilirea numărului membrilor Consiliului judeţean Alba pentru alegerile care vor avea loc în data de 10 iunie 2012;
h.) Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 78/23 martie 2012 privind aprobarea modelelor ştampilelor care vor fi folosite la alegerile locale din anul 2012.
S-au desfăşurat două şedinţe cu membrii Comisiei tehnice judeţene cu atribuţii în coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce revin autorităţilor administraţiei publice locale şi serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, prevăzute în legislaţia în vigoare, în domeniul alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale: în data de 20 martie 2012 şi în data de 15 mai 2012.
Instruirea primarilor şi a secretarilor comunelor, oraşelor şi municipiilor cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale a avut loc în data de 21 martie 2012.
Instruirea a fost efectuată în două serii şi a avut următoarea ordine de zi: a.) Precizarea cadrului normativ şi măsuri organizatorice; b.) Atribuţii ce revin autorităţilor administraţiei publice locale; d.) Cheltuieli cu privire la alegerile locale din anul 2012; e.) Precizări cu privire la întocmirea listelor electorale şi arondarea cetăţenilor cu drept de vot la secţiile de votare; d.) Asigurarea comunicaţiilor pe timpul alegerilor;
Au fost stabilite locaţiile sediilor birourilor electorale de circumscripţie municipală, orăşenească şi comunală şi ulterior predate în condiţii corespunzătoare.
Au fost estimate cantitativ materialele necesare desfăşurării procesului electoral, acestea fiind achiziţionate în mare parte (ştampilele de control, tuşiere, tuş, etc)
Au fost desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale de circumscripţie judeţeană, municipală, orăşenească şi comunală, la sediul Tribunalului Alba, în ziua de vineri, 13 aprilie 2012, de către Preşedintele Tribunalului Alba prin tragere la sorţi.
Au fost delimitate şi numerotate secţiile de votare de către toţi primarii, prin dispoziţie, fiind stabilite un număr de 431 secţii de votare (municipii – 106; în oraşe – 71; în comune: 254). Delimitarea şi numerotarea a fost adusă la cunoştinţă publică.
Au fost aduse la cunoştinţă publică prin publicare pe site-ul instituţiei şi prin comunicare către presă a datelor de contact ale birourilor electorale de circumscripţie municipale, orăşeneşti, comunale.
A fost comunicat numărul alegătorilor rezultat din listele electorale permanente şi complementare. Au fost în listele electorale permanente la data comunicării către birourile electorale de circumscripţie (16 aprilie 2012) un număr de 320038 cetăţeni cu drept de vot şi în listele electorale complementare un număr de 451 cetăţeni cu drept de vot. La data predării listelor electorale permanente către primari (26 aprilie 2012) figurau înscrişi în listele electorale permanente un număr de 319446 cetăţeni cu drept de vot.
Au fost întocmite: – lista cu jurişti care participă la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedintelui biroului electoral de circumscripţie şi a locţiitorului acestuia; – lista prevăzută la art. 24 alin. 5 din Legea nr. 67/2004 cu alte persoane care se bucură de prestigiu în faţa locuitorilor, care nu fac parte din nici un partid politic şi au cel puţin studii medii, dintre care se vor desemna preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi locţiitorii acestora.
Au fost desemnaţi preşedinţii şi locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie judeţeană, municipală, orăşenească şi comunală, la sediul Tribunalului Alba în ziua de vineri, 13 aprilie 2012, operaţiune efectuată de Preşedintele Tribunalului Alba prin tragere la sorţi.
În data de 18 aprilie 2012 a avut loc instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie.
Au fost stabilite locurile speciale pentru afişaj electoral de către primarii unităţilor administrativ-teritoriale, prin dispoziţii.
Numărul total al buletinelor de vot care au fost tipărite :
4 tipuri (P, CL, PCJ, CJ) x 352.910 buletine vot = 1.411.640 buletine vot
Au fost completate birourile electorale de circumscripţie cu reprezentanţii partidelor politice care au depus liste de candidaţi. A fost stabilită ordinea pe buletinele de vot şi comunicată prefectului. Au fost pregătite machetele buletinelor de vot şi acordat BUN DE TIPAR.
Au fost comunicate către Direcţia Regională de Statistică listele de candidaţi.
A fost derulată campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi al mitei electorale.
În momentul de faţă: Se completează lista cu juriştii care participă la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedintelui biroului electoral al secţiilor de votare şi a locţiitorului acestuia, precum şi lista prevăzută la art. 24 alin. 5 din Legea nr. 67/2004 cu alte persoane care se bucură de prestigiu în faţa locuitorilor, care nu fac parte din nici un partid politic şi au cel puţin studii medii, dintre care se vor desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora. Se desfăşoară arondarea cetăţenilor cu drept de vot la secţiile de votare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO | Fenomen extrem de rar, surprins în Munții Rodnei

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

FOTO | Fenomen extrem de rar, surprins în Munții Rodnei

Romsilva a publicat, vineri, imagini spectaculoase din Munţii Rodnei, unde a fost surprins un fenomen rar, Efectul Gloria.

Potrivit specialiştilor, Efectul Gloria mai poarta numele de „Spectru montan” ori „Spectru Brocken”.

Elit - Gustul Desăvârșit

”În condiţii propice, umbra observatorului este proiectată pe ceaţă. Picăturile minuscule de apă reflectă lumina soarelui înapoi către acesta, formând un nimb colorat în jurul umbrei.

Condiţiile rare se referă la refracţia şi dispersia luminii atunci când soarele, situat în spatele celui care observă, îi proiectează umbra pe un nor sau pe ceaţa situată mai jos decât poziţia acestuia, iar norul respectiv este format din picături de apă cu diametrul de dimensiune situată într-un interval bine precizat”, a transmis Romsilva, alături de mai multe fotografii care înfăţişează fenomenul.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Prețurile înainte de sezonul sărbătorilor: Cât costă carnea de porc, la mai puțin de o lună și jumătate înainte de Crăciun

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prețurile înainte de sezonul sărbătorilor: Cât costă carnea de porc, la mai puțin de o lună și jumătate înainte de Crăciun

Cu mai puțin de lună și jumătate până la Crăciun, abatoarele, carmangeriile și măcelăriile primesc numeroase comenzi.

Mulți sunt precauți și cumpără deja cantități mai mari de carne, pentru că știu că la noi, în mod pradoxal, porcul se scumpește în perioada sărbătorilor, când cererea este mare. Unii vor păstreze tradiția de Ignat și comandă deja porcul de Crăciun la țărani. Este bine totuși să știți că în funcție de unde alegeți să cumpărați, de la gospodari ori direct de la abatoare și magazine, prețul poate să difere foarte mult. Iată câteva exemple.

Elit - Gustul Desăvârșit

La fermele autorizate, potrivit Ministerului Agriculturiii, prețul mediu pe kilogram pentru un porc în viu, a fost în ultima săptămână de 8 lei și 14 bani. Porcii din ferme se vând numai către abatoare, acolo unde animalele sunt sacrificate și tranșate în carcase.

Vasile Cioceanu taie în jur de 40 de porci pe săptămână, în abatorul lui din Afumați, județul Ilfov. În ultima vreme a cumpărat animalele în viu, cu 8 lei și 20 de bani pe kilogram, de la fermele din împrejurimi. După ce le sacrifică, le trimite către magazinele cu care are contracte, dar vinde și direct oamenilor.

Vasile Cioceanu: “Carcasa este 13,5 lei pe kilogram. Îl ia, îl cântărim, îi dăm bon de casă sau îi facem factură și pleacă omul să-l mănânce sănătos. Adevărul este că au început să cumpere mai mult. Care are posibilitate cumpără mai mult și își pune rezervele deoparte.”

Care sunt prețurile în București

În acest caz avem lanțul mai scurt, de la abator direct la client. Prin urmare, și prețul e mai mic. Este de altfel cea mai sigură și mai ieftină variantă pentru cei care își doresc un porc de Crăciun. Într-o carmangerie din Capitală, carcasa întreagă de porc costă 18 lei pe kilogram. Prețurile cresc dacă oamenii vor să cumpere anumite bucăți.

Ionuț Anghel, administratorul carmangeriei: “Vândută pe bucăți, tranșată, cu manoperă cu tot. Rasolul ar fi la 14,90 lei, pulpa fără os, degresată, fără șorici ajunge la 23, 24 de lei, fleica, dacă este fără os, la fel, 25 de lei, pieptul feliat de grătar, 25 de lei , spata intră la tocat, 23 de lei. Gușa, undeva la 14,5 lei.”

Dacă adaugăm și transportul, în piețe ori supermarketuri, prețurile pentru kilogramul de pulpă, cotlet ori ceafă de porc pot depăși și 30 de lei. Cu cât carnea trece prin mai multe mâini, cu atât și prețul va crește, pentru că fiecare își pune adaos. Chiar dacă e mai scumpă, în cazul cărnii care pleacă din ferme autorizate există un control al calității și porcul e sigur pentru consum.

Lucrurile stau diferit dacă ne uităm la porcii care sunt vânduți direct din gospodăriile țăranilor. Potrivit legii, acest lucru este interzis pentru că nu există un control din punct de vedere sanitar veterinar. Și totuși site-urile de anunțuri ori grupurile de pe rețelele de socializare sunt pline de vânzători, dar și de cumpărători dornici. Kilogramul pentru un porc în viu variază între 13 și chiar 25 de lei, în funcție de zonă, dar și de cum a fost crescut.

Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc: “La acest moment, în România, ceva mai bine de 50% din porci se află în gospodăriile populației. Avantajul pieței gospodăriilor este acela că este o negociere directă. Să nu uităm, din porcul în viu doar aproximativ 70% este consumabil. Restul este pierdere.”

Dacă totuși vreți să cumpărați porcul viu, inspectorii veterinari vă recomamndă să căutați punctele de vânzare autorizate din fiecare județ.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în octombrie, carnea de porc s-a scumpit cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un elev de 16 ani și-a bătut dirigintele, tatăl și un coleg, cu un baston telescopic. Tânărul ar fi consumat droguri

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Un elev de 16 ani și-a bătut dirigintele, tatăl și un coleg, cu un baston telescopic. Tânărul ar fi consumat droguri

Un elev al unui liceu tehnologic din Sighetu Marmației a bătut, cu un baston telescopic, pe un coleg, un părinte și pe dirigintele clasei. Tânărul ar fi consumat substanțe interzise.

Totul s-a petrecut în Liceul tehnologic „Forestier”, din Sighetu Marmației, județul Maramureș.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cursul zilei de 9 noiembrie, un elev, posibil drogat potrivit martorilor, l-a agresat fizic pe un coleg de-al său.

În vârstă de doar 16 ani, băiatul a scos din geantă un baston metalic, telescopic, cu care, nici mai mult, nici mai puțin, i-a aplicat mai multe lovituri colegului său. După aceea, acesta a lovit telefonul colegului său cu bastonul, distrugându-l.

Dirigintele l-a chemat pe tatăl elevului la școală, dar conflictul nu a fost aplanat. Mai mult, băiatul ar fi agresat și cadrul didactic dar și pe propriul tată, cu același baston.

Dirigintele a alertat apoi autoritățile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea