Rămâi conectat

Politică Administrație

Alegeri locale 2016, în Alba Iulia. ”Nu treceți pe roșu, votați-l”, sloganul istoricului Tudor Roșu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tudor Roșu, candidat independent la Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, este, se pare, ultimul candidat care și-a expus afișul cu mesajul electoral, dar, cu siguranță, sloganul său nu este cel din urmă.  

”Nu treceți pe roșu, votați-l!”, spune istoricul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Tudor Rosu01

Tudor Roșu consideră că Orașul Marii Uniri are nevoie de un consilier local de profesia sa, având în vedere că, în ultimii ani, s-a exploatat tot mai mult moștenirea istorică a orașului.

”M-am decis: voi candida, ca independent, la alegerile locale, pentru funcția de consilier local la Alba Iulia. Orașul a exploatat tot mai mult, în ultimii ani, moștenirea sa istorică, și consider că experiența mea de 15 ani în domeniu poate fi benefică. Asta dacă reușesc să trec de primul pas, strângerea a 500 de semnături de adeziune”, a arătat Tudor Roșu.

”Două motive ce m-au determinat să candidez și care se determină și unul pe altul: 1. Iubesc Alba Iulia. Iubesc zidurile sale și istoria sa. Aș vrea să spun că și pe oamenii săi, dar nu îmi place să fac declarații de dragoste oamenilor, pe principiul că iubirea asta se demonstrează, nu se declară. Oricum, se spune că fiecare dintre noi suntem o sumă a cărților citite și a oamenilor întâlniți pe parcursul vieții. Și cum locuiesc de 35 de ani (din 38) în Alba Iulia și o bună parte din cărțile citite se refereau la istoria Albei… ajung la punctul 2. Parcurgând lista de consilieri din mandatul care stă să se încheie, nu am reperat niciun istoric. De asemenea, din ce am urmărit până acum că se pregăteste pentru alegerile din 5 iunie, nu știu să fie vreun istoric pe liste. Cum Alba Iulia este, pe de-o parte, un oraș cu o moștenire istorică excepțională iar, pe de altă parte, a pus tot mai mult în valoare, în ultimii ani, această moștenire, consider că 1 consilier din 20 ar putea fi istoric. Unul activ, productiv și energic, ce știe să „atace” istoria în multiplele sale valente. Și, cu atât mai mult, în viitorul mandat (2016-2020) vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire”, a mai explicat acesta.

Victor Tudor Roșu s-a născut la data de 24 august 1977, în Sighișoara, iar din 1980 locuiește în Alba Iulia, unde a făcut și toate studiile. Între anii 1983-1991 a urmat cursurile Școlii Generale nr. 7 Alba Iulia (actuală ”Mihai Eminescu”), apoi Liceul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia ( în perioada 1991-1995).

A fost student la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, este licențiat în Muzeologie (1999) și Istorie-Arheologie (2001) și are un master ”Cultură, politică, societate în secolele XVII-XIX”. De asemenea, în 2007, a obținut un titlu de Doctor (Magna cum Laude) la Univ. 1 Decembrie, cu o teză ce analizează discursul istoric romantic.

 Activitate profesională

În perioada 2001-2004, Tudor Roșu a fost profesor de istorie în învățământul preuniversitar, iar din 2003 până în 2007, asistent-cercetare și doctorand cu frecvență la Universitatea 1 Decembrie 1918.

Din 2008 – prezent, este angajat la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, deținând, din 2009, funcția de Șef Secție Istorie-Muzeologie, Bibliotecă și Documentare.

De asemenea, este membru fondator al Asociatiei Culturale pentru Istorie Vie, care desfășoară activitățile de reenactment daco-roman, dar și al altor două ong-uri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea