Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alba Iulia Music & Film Festival 2014 – PROGRAMUL evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

albafilmfest2014Alba Iulia Music & Film Festival dă joi startul a patru zile care vor include proiecțiile celor mai de succes filme românești ale ultimului an, concerte live ale unor artiști precum Grigore Leșe, Direcția 5, Fanfara Transilvania și ROA, dar și proiecții speciale în prezența unor invitați din lumea filmului și a muzicii.

Festivalul se deschide joi seara, la ora 19.30, în Piața Cetății, care va deveni un mare cinematograf în aer liber. Aici, Grigore Leșe va concerta alături de invitatul său special Amir Heidarkhodaee, în „Obârșii”, un spectacol care amintește de vremurile în care muzica avea un rol magic și deschidea porțile timpului și spațiului sacru, făcând posibilă întâlnirea cerului cu pământul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De la ora 20.30, este timpul filmelor. Scurt-metrajul „O lume nouă” (regia: Luiza Pârvu) vorbește despre românii emigrați în Statele Unite la începutul secolului al XX-lea, urmărind povestea lui Petru și a Anei. Seara din Piața Cetății se încheie cu proiecția specială a filmului „Selfie” (regia: Cristina Iacob), în prezența actorilor. „Selfie” este povestea a trei adolescente care, cu câteva zile înainte de examenul de bacalaureat, se decid să pornească într-o aventură rebelă la mare, unde întâlnesc trei băieți dispuși să le ofere ceea ce doresc – adrenalină, libertate și dragoste de-o vară.

Evenimentele de pe scena principală continuă vineri de la ora 19.00 cu concertul Fanfara Transilvania, o oră de energie adusă de o trupă ai cărei membri, majoritatea rude între ei, transmit din tată în fiu tradiția muzicii, îmbinând ritmuri românești, din Balcani și cele tradiționale țigănești.

Vineri seara, albaiulienii sunt invitați la o avanpremieră națională. Filmul „America, venim!” (regia: Răzvan Săvescu), care va fi lansat în cinematografe abia în 19 septembrie, va fi prezentat la Alba Iulia Music & Film Festival alături de o parte a echipei de realizatori. Povestea unui grup de artiști români care merg în SUA și sunt convinși de un impresar dubios să pornească  în căutarea succesului – sau, altfel spus, o comedie originală, care nu trebuie ratată.

Sâmbătă în Piața Cetății, Direcția 5 va face atmosferă de la ora 19.30 – iar seara va continua la ora 21.00 cu proiecția specială a filmului „Sunt o babă comunistă”, un prilej de a descoperi jocul senzațional al actorilor Luminița Gheorghiu și Marian Râlea, sub direcția regizorului Stere Gulea. Publicul va avea și prilejul de a se întâlni cu actorul Marian Râlea, care va fi prezent la Alba pentru proiecție.

*De trei ori festival la Palatul Principilor

Palatul Principilor va găzdui anul acesta și mai multe evenimente decât în 2013, în trei spații: Palatul Principilor Open Air este curtea interioară dedicată proiecțiilor de film, Sala Ferdinand va găzdui în timpul zilei proiecțiile celor mai bune scurtmetraje din festivalurile TIFF și Anim’Est, precum și filmele pentru copii din programul EducaTIFF, iar noutatea acestei ediții este „Curtea de Vară”. Aceasta va găzdui o zonă de relaxare în hamace, cu mobilier urban mobil, dar și o scenă dedicată teatrului și concertelor.

Joi, de la ora 19.00, festivalul prezintă spectacolul „Abra Cuniculus”, un one-man-show de magie și ventrologie cu Florin Suciu Buh. Sâmbătă, de la ora 21.00, Curtea de Vară va găzdui spectacolul „Atenție! Cad îngeri”, one-woman show cu Elena Ivanca, actriță a Teatrului Național din Cluj, care ne va arăta că „iadul este acolo unde nu mai putem iubi”.

Filmele mute acompaniate de muzică live țin de specificul Alba Iulia Music & Film Festival. Două asemenea proiecții sunt programate în cea de-a treia ediție: primul lung-metraj SF din istorie, „Metropolis”, va fi acompaniat live de colectivul experimental Abator Industries, iar clasicul „Vântul / The wind”, un film din 1928, va beneficia de muzică live în interpretarea trupei Foley’Ala.

Pe scena din Curtea de Vară a Palatului Principilor va urca și trupa Vrelo din Serbia (vineri, 5 septembrie, ora 21.30), și tot acolo vor avea loc concertele Domino (sâmbătă, ora 22) și ROA (duminică, ora 21), dar și petrecerile care vor închide serile festivalului, alături de „Folk, Frate” (joi), Electroclown (vineri), DJ Lucu Chen (sâmbătă) și DJ Paul (duminică).

De la provocarea de a reinventa spațiile din cetate până la programul divers, Alba Iulia Music & Film Festival aduce în 2014 filme de succes, avanpremiere, concerte live ale unor artiști bine cunoscuți și noi genuri de spectacol, de la teatru la magie. Intrarea la toate evenimentele din program este liberă, în limita locurilor disponibile.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

*Joi, 4 septembrie

Piata Cetatii Open Air

19.30 Deschiderea festivalului
19.45 Concert Special: „OBARSII” prezentat de Grigore Lese, invitat special Amir Heidarkhodaee
20.30 Proiectie Speciala: O LUME NOUA
21.00 Proiectie Speciala: SELFIE

Palatul Principilor Open Air

20.00 Proiectie de film: Paradisul spulberat (Broken Circle Breakdown)

Palatul Principilor – Curtea de Vară

19.00 Abra Cuniculus – one man show de magie și ventrologie cu Florin Suciu Buh
20.00 Proiectie speciala: Vântul (The Wind) cu acompaniament live FOLEY’ALA
21.30 Festival Party: FOLK FRATE

Sala Ferdinand (Palatul Principilor)

18.00 Scurtmetraje romanesti – din programul TIFF 2014

*Vineri, 5 septembrie

Piata Cetatii Open Air

19.00 Concert: FANFARA TRANSILVANIA
20.00 Avanpremiera filmului „AMERICA, VENIM!”

Palatul Principilor Open Air

20.00 Proiectie speciala: BUCURESTI, UNDE ESTI?

Palatul Principilor – Curtea de Vară

21.00 Concert: VRELO (Serbia)
22.00 Festival Party: ELECTROCLOWN

Sala Ferdinand (Palatul Principilor)

18.00 Scurt-metraje romanesti de animatie din competitia Festivalului Anim’est 2013

*Sambata, 6 septembrie

Piata Cetatii Open Air

19.30 Concert: DIRECTIA 5
21.00 Proiectie Speciala: SUNT O BABA COMUNISTA

Palatul Principilor Open Air

20.00 Proiectie: ALFABET (Alphabet) – Film prezentat de Centrul Europe Direct Alba.

Palatul Principilor – Curtea de Vară

21.00 Teatru: „Atentie! Cad ingeri” – one woman show, cu Elena Ivanca.
22.00 Concert: DOMINO
23.00 Festival Party: dj LUCU CHEN

Sala Ferdinand (Palatul Principilor)

16.00 Program special pentru copii: EducaTIFF
18.00 Proiectie de film: „Nuntă în ofsaid” (La gran familia espanola)

*Duminica, 7 septembrie

Piata Cetatii Open Air

20.30 Proiectie Eveniment: „Marea frumusețe” (La Grande Bellezza) – film câștigător al Oscarului pentru cel mai bun film străin în 2014

Palatul Principilor Open Air

20.00 Proiectie: O POVESTE DE DRAGOSTE, LINDENFELD

Palatul Principilor – Curtea de Vară

19.00 Proiectie Speciala: METROPOLIS cu acompaniament live ABATOR INDUSTRIES
21.00 Concert: R.O.A.
22.30 Festival Party: DJ PAUL

Sala Ferdinand (Palatul Principilor)

16.00 Program special pentru copii: EducaTIFF
18.00 Proiectie: STOCKHOLM – Film câștigător al Festivalului Internațional de Film Transilvania 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea