Rămâi conectat

Curier Județean

ALBA: Aproape 400 de persoane trebuie să returneze ajutoarele de încălzire încasate în sezonul de iarnă 2011-2012

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primăriile din județul Alba trebuie să recupereze zeci de mii de lei reprezentând ajutoare pentru încălzire în sezonul de iarnă 2011-2012, obținute de beneficiari din mediul rural care ”au uitat” să-și declare unele venituri.

În urma verificărilor efectuate de Inspecția Socială, au fost înregistrate 394 de astfel de cazuri iar suma totală ce trebuie returnată este de 82.684 de lei din care, până la această dată, s-au recuperat 16.483 de lei.

Potrivit directorului Agenției Județene de Prestații și Inspecție Socială, Liviu Florea, recuperarea plăților necuvenite  cade în sarcina administrațiilor locale (conform art.30, alin.5 din Ordonanța 70/2011 privind acordarea ajutoarelor de încălzire). În majoritatea cazurilor este vorba despre beneficiari care, în declaraţia pe propria răspundere pe care au depus-o la primării, nu au trecut şi veniturile obţinute de la APIA, sau nu au declarat faptul că dețin bunuri ce depășesc limita impusă de lege pentru a încasa aceste ajutoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sâmbătă, 6 iulie | Spectacol- premieră „Ursul păcălit de vulpe”, la Teatru de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

Sâmbătă, 6 iulie | Spectacol- premieră „Ursul păcălit de vulpe”, la Teatru de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia Sâmbătă, 6 iulie 2024, de la ora 17.00 va avea loc spectacolul- premieră „Ursul păcălit de vulpe „, la sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Citește și: 6 iulie | Ziua Rozelor 2024, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea