Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ajutoare de urgență pentru familii afectate de fenomene meteo extreme. Suma, majorată de către Guvern cu 7 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutoare de urgență pentru familii afectate de fenomene meteo extreme. Suma, majorată de către Guvern cu 7 milioane de lei

Suma pentru acordarea de ajutoare de urgență, destinate combaterii efectelor fenomenelor meteorologice deosebite, în anul 2023, a fost majorată cu 7.000.000 de lei, de către Guvern.

Guvernul a crescut plafonul inițial de 7.000.000 lei destinat pentru acordarea de ajutoare de urgență, cu scopul de a sprijini populația afectată de inundații, alunecări de teren și alte fenomene meteorologice periculoase în anul 2023, adăugând încă 7.000.000 lei.

Până în prezent, s-au alocat ajutoare de urgență în valoare totală de 6.670.000 lei din suma inițială aprobată, beneficiind de acestea 2.012 persoane din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vaslui.

Această măsură a fost adoptată la recomandarea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, având în vedere că Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială primește cereri în valoare aproximativă de 5.000.000 lei pentru a susține 1.353 de familii afectate de inundații și evenimente meteorologice excepționale din județele Bihor (745 de familii), Caraș-Severin (80 de familii), Maramureș (356 de familii) și Mehedinți (172 de familii).

Aprobarea și eliberarea ajutoarelor de urgență se realizează sub autoritatea ministrului Muncii și Solidarității Sociale și sunt finanțate din bugetul alocat pentru anul 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea