Rămâi conectat

Actualitate

Ajutoare de urgență pentru familii afectate de fenomene meteo extreme. Suma, majorată de către Guvern cu 7 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ajutoare de urgență pentru familii afectate de fenomene meteo extreme. Suma, majorată de către Guvern cu 7 milioane de lei

Suma pentru acordarea de ajutoare de urgență, destinate combaterii efectelor fenomenelor meteorologice deosebite, în anul 2023, a fost majorată cu 7.000.000 de lei, de către Guvern.

Guvernul a crescut plafonul inițial de 7.000.000 lei destinat pentru acordarea de ajutoare de urgență, cu scopul de a sprijini populația afectată de inundații, alunecări de teren și alte fenomene meteorologice periculoase în anul 2023, adăugând încă 7.000.000 lei.

Până în prezent, s-au alocat ajutoare de urgență în valoare totală de 6.670.000 lei din suma inițială aprobată, beneficiind de acestea 2.012 persoane din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vaslui.

Această măsură a fost adoptată la recomandarea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, având în vedere că Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială primește cereri în valoare aproximativă de 5.000.000 lei pentru a susține 1.353 de familii afectate de inundații și evenimente meteorologice excepționale din județele Bihor (745 de familii), Caraș-Severin (80 de familii), Maramureș (356 de familii) și Mehedinți (172 de familii).

Aprobarea și eliberarea ajutoarelor de urgență se realizează sub autoritatea ministrului Muncii și Solidarității Sociale și sunt finanțate din bugetul alocat pentru anul 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri Prin ordinul nr. 1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduce schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. La art. 15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea