Rămâi conectat

Ştirea zilei

Afacerea „mărţişorul” merge prost în Alba Iulia. Ce spun vânzătorii de la tarabe. GALERIE FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Martisoare 1 martie49Cu trei zile înainte de 1 martie comercianţii de mărţişoare din Alba Iulia spun că afacerea le merge prost, lumea nu mai are bani, iar cel mai important factor de care lumea nu cumpără este pentru că ziua de 1 martie va fi sâmbăta.

În centrul municipiului Alba Iulia, în faţa magazinului Unirea, zeci de comercianţi aşteptau clienţii dar „lumea doar trece, se uită, spune că sunt frumoase şi nu cumpără”, s-a plâns unul dintre ei. „Merge mai prost decât anii trecuţi, sperăm că de mâine îşi va da drumul”, au fost vorbele altui comerciant. Preţurile variază, iar un mărţişor poate fi achiziţionat de la 50 de bani, iar majoritatea sunt la preţul de 2-3 lei. Cele mai scumpe, ajung la preţul de 30 – 45 de lei.

Citește și: Mesaje de 1 martie • Mesaje de Mărţişor • Mesaje de primăvară, SMS -uri, felicitări şi urări frumoase pe care le puteţi trimite odată cu venirea primăverii

Nici în capătul Bulevardului Transilvaniei lucrurile nu sunt mai roz. „Două zile am îngheţat de frig, sper ca de mâine să vând ceva”. Preţurile sunt aproximativ aceleaşi, multe din mărţişoare fiind lucrate manual, iar la mai multe achiziţii, producătorii promit reduceri. „1 martie pică sâmbăta. Copiii nu merg la şcoala, majoritatea instituţiilor sunt goale. Mai cumpără lumea pentru familie”, a spus altul. „Suntem prea mulţi comercianţi pentru cât se cumpără în Alba Iulia”, este părerea unui domn.

Vânzarea la tarabă va continua până sâmbătă seara, după care va începe „nebunia florală” pentru ziua de 8 martie.

[nggallery id=1187]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea