Rămâi conectat

Actualitate

Aduc banii fericirea? Ce salariu ar trebui să avem pentru a simți că trăim fără griji

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aduc banii fericirea? Ce salariu ar trebui să avem pentru a simți că trăim fără griji

Aduc banii fericirea? Da! Cel puțin așa indică un studiu făcut de specialiştii de la Oxford. Datele arată că de la o sumă încolo apare zâmbetul pe buze şi viaţa pare mai frumoasă. Cam 10 mii de lei pe lună ne trebuie. Dar chiar şi aşa, spun sociologii, fericirea este relativă şi nu are pentru toţi aceaşi preţ. Ba chiar, uneori, este nepreţuită.

Banii n-aduc fericirea, spune o vorbă din bătrâni. Tinerii, însă, au altă prere.

Reporter: Câți trebuie sa fie?

Tânără: Mulți

Ştiinţa confirmă. Un studiu Oxford, în care au fost întrebaţi în jur de o mie de oameni, arată că fericirea se întrevede de la 20 de mii de lire pe an în sus. În România, calculul lunar arată astfel:

Cristina Filip, reporter Observator: 9.300, 9.400, 9.500 de lei. De aici, spun specialiştii de la Oxford, începe starea de bine. Pentru a ajunge la fericire, ar trebui să adăugăm încă pe atât iar pentru a o menţine, să o dublăm.

George Vulcănescu, economist​: Șefii au întotdeauna salarii cu mult mai mari decât cel mai mic salariu din unitatea economică respectivă. Pe urmă mai sunt și niște favorizați ai sorții unde media este de 9.000 de lei pe luna cei din justiție, sănătate, la nivel de doctori, apărare, poliție.
Sociologii spun că fericirea se poate găsi dincolo de fluturaşul de salariu

Antonio Amuza, cercetător IRES: Suntem 8 miliarde de oameni, iar fericirea este greu de înțeles ca un șablon, ca un standard pentru toată lumea. Și banii reprezintă până la urmă un indicator care influențează calitatea vieții.

Sociologii spun că fericirea se poate găsi dincolo de fluturaşul de salariu, iar banii trebuie să fie suficienţi.

Gelu Duminică, sociolog: Ca să poţi să zămbeşti seara, ca s[ fii liniştit. Pentru unii liniştea înseamnă să aibă ce să pună pe masă și să stea împreuna cu copiii la o masă care să nu fie goală. Pentru alţii care reuşesc să manance în restaurante cu stele michelin și că au suficient de mulți bani acasă, nu sunt suficienți banii ăia ca să iși poată găsi echilibrul aici și aici.

George Vulcănescu, economist: Cel mai bine e in România cu salariul din Anglia.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii ar putea plăti ”TAXĂ pe SOARE”. Au fost montate contoare. Ce spune Guvenul?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii ar putea plăti ”TAXĂ pe SOARE”. Au fost montate contoare. Ce spune Guvenul? În ciuda asigurărilor din partea Guvernului, că nu va introduce așa numita “taxă pe soare”, ANRE a pregătit infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor. Ca să poți obține certificatul de racordare ca prosumator este nevoie să adaugi suplimentar un tablou […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea