Rămâi conectat

Actualitate

Admitere liceu 2023: Fișa poate fi completată la școală, în prezența părintelui și a dirigintelui, sau transmisă prin e-mail

Ziarul Unirea

Publicat

în

Admitere liceu 2023: Fișa poate fi completată la școală, în prezența părintelui și a dirigintelui, sau transmisă prin e-mail

Procedura pentru completarea fișei de înscriere la liceu 2023 a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 6-7 și 10-17 iulie 2023. Fișa de înscriere poate fi transmisă și electronic, după cum prevede procedura Ministerului Educației.

Citește și: Admitere liceu 2023: Când se dau PROBELE eliminatorii pentru elevii care vor în clase cu regim bilingv. CALENDAR

Calendarul pentru admiterea la liceu 2023 a fost modificat de Ministerul Educației, iar 15 iunie este data limită pentru contestațiile la probele de aptitudini, comunicarea rezultatelor finale, precum și depunerea certificatului de orientare școlară pentru elevii cu CES.

Amintim că media claselor V-VIII nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu 2023, potrivit ordinului privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024.

Art. 2 – „(1) Comisia de înscriere din unitatea de învățământ gimnazial asigură completarea fișelor de înscriere ale absolventilor de clasa a VIII-a cu codul județului, cu codul și denumirea unităţii de învățământ gimnazial, cu datele personale ale acestora, cu media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, cu notele și media generală de la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și cu media de admitere. Fișele de înscriere ale candidaților care au susţinut sau cărora li s-au echivalat probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă se completează și cu rezultatele acestor probe. Fișele se semnează de către directorul unitătii de învăţământ și se aplică ștampila acesteia”, se arată în procedură.

Conform documentului, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părintii acestora /reprezentanții legali se poate realiza la sediul unităţii de învățământ pe care a absolvit-o candidatul sau prin formularul – Fișa de înscriere transmis electronic.

Citește și: ADMITERE LICEU 2023: Mediile din clasele V-VIII NU vor mai conta pentru intrarea elevilor

Completarea fișei la școală

Completarea opțiunilor la școală se face pe baza unei programări realizate telefonic sau prin e-mail, după cum apare în document. Programarea se realizează la numărul de telefon, pe adresa de e-mail comunicate de unitatea de învățământ.

Completarea opțiunilor se face de către candidat în prezenta părintelui/reprezentantului legal al acestuia și a dirigintelui clasei. Acestia, împreună cu candidatul, vor semna Fișa de înscriere, potrivit procedurii.

Completarea fișei online

Dacă părintele solicită, școala poate transmite electronic fișa de înscriere. În acest caz, elevul va completa fișa în prezența părintelui.

Art. 2 – „(4) La solicitarea candidatului/părintelui/reprezentantului legal al acestuia, unitatea de învățământ poate transmite electronic Fișa de înscriere a candidatului, în vederea completării opțiunilor de către candidat, în prezenta părintelui/reprezentantului legal al acestuia. În acest caz, Fisa de înscriere, completată de către unitatea de învăţământ cu datele menționate la alin.(1) se transmite scanată, pe adresa de e-mail comunicată de către candidat/părinte/reprezentantul legal al acestuia. Completarea optiunilor se face de către candidat în prezența părintelui/reprezentantului legal al acestuia, care vor semna Fișa de înscriere și o vor retransmite unității de învăţământ, scanată/fotocopiată.

Unitatea de învățământ va confirma, prin e-mail, primirea documentului. În procesul de completare a opțiunilor, candidatul/părintele/ reprezentantul legal poate beneficia de asistență din partea dirigintelui clasei, prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferință online). În situația în care informațiile din documentul transmis electronic sunt incomplete, nu sunt lizibile sau dacă se constată inadvertente între informațiile din document și cele din aplicația informatică, unitatea de învăţământ poate solicita candidatului/părintelui/reprezentantului legal al acestuia prezentarea la sediul unitătii.”

Art.6. – „(1) În situația transmiterii prin mijloace electronice a Fișei de înscriere, candidatul și parintele/reprezentantul legal al acestuia vor transmite unitatii de învăţământ și o declarație-tip pe proprie răspundere, prevăzută în Anexa la prezenta procedură, cu privire la veridicitatea informațiilor introduse în Fișa de înscriere.”


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Transhumanța, inclusă oficial pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO: Obicei vechi de sute de ani şi păstrat cu sfinţenie de unii ciobani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transhumanța, inclusă oficial pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO: Obicei vechi de sute de ani şi păstrat cu sfinţenie de unii ciobani Transhumanţa sau mutarea sezonieră a animalelor este un obicei vechi de sute de ani şi e păstrat cu sfinţenie de unii ciobani. Transhumanţa face parte oficial din lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO. Asta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare