Administraţia locală şi comunitatea din Şugag, alături de familiile greu încercate de calamităţile naturale. Zeci de localnici, angajaţi ai SVSU şi pompieri lucrează pentru a înlătura pagubele produse de viituri

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Comunitatea din Şugag este greu încercată în aceste zile de calamităţi naturale care au lăsat în urma lor pagube însemnate în gospodăriile localnicilor, în special în satul Dobra. În seara zilei de marţi, 11 iulie 2017, în jurul orei 17.30, pe raza comunei Şugag, a avut loc o furtună puternică cu grindină şi precipitaţii însemnate cantitativ, care a durat aproximativ 3 ore. În urma acestei furtuni, în satul Dobra s-a format o viitură antrenând după ea nămol, bolovani, pietre şi trunchiuri de copac care a distrus aproape totul în cale.

Astfel o casă a fost distrusă, un autoturism a fost grav avariat, o grădină de 2.000 mp a fost distrusă complet, mai multe anexe gospodăreşti şi grajduri au fost practic duse de viitură, iar drumurile în zonă au fost distruse pe o lungime de 150 de metri liniari, a transmis primarul comunei Şugag, Constantin Jinar.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În satul Şugag a fost blocat accesul la cimitirul de pe strada Bisericii, a fost colmatată curtea Şcolii Gimnaziale Şugag şi a sălii de sport, a fost inundată şi colmatată o gradină de 2000 mp. De asemenea au mai fost inundate şi colmatate în zona de centru a comunei două case, a fost distrus şi drumul de acces care duce la 5 gospodării de pe strada Primăverii. Din cauza viiturilor a fost avariat şi drumul forestier care face legătura centrului de comună cu satul Bârsana pe o distanţă de 1 kilometru.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Vedeți și FOTO: ISU Alba: 3 anexe gospodărești și 1 autoturism distruse, 8 curți inundate și 4 case avariate – bilanțul pagubelor din satul Dobra, după furtună

Imediat ce ploaia s-a oprit în zonă au fost mobilizaţi zeci de localnici, angajaţi ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă şi pompieri care intervin şi la această oră cu utilaje din dotarea comunei Şugag, a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi de la firme private din zonă.

Administraţia locală a mobilizat şi va mobiliza în aceste zone afectate toate resursele umane şi materiale disponibile pentru situaţii de urgenţă astfel încât să înlăture cât mai repede pagubele produse de viituri. Prioritatea noastră este cetăţeanul, iar atât administraţia locală cât şi întreaga comunitate din Şugag sunt alături de familiile greu încercate în aceste zile de natura dezlănţuită, a precizat primarul Constantin Jinar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419