Rămâi conectat

Politică Administrație

Adio, alegeri în două tururi. Cioloș a refuzat să modifice legea electorală prin ordonanță de urgență

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Dacian Cioloș a refuzat să modifice legislația electorală prin ordonanță de urgență, astfel încât primarii să fie aleși din două tururi de scrutin, precizând că nu ar fi democratic. 

Dacian Ciolos01„Este o decizie politică, e o lege pe care Parlamentul a votat-o. S-a decis printr-o înţelegere politică. Nu cred că este democratic ca un Guvern independent să modifice prin ordonanţă de urgenţă o decizie politică“, a spus Dacian Cioloş, în urma unei conferinţe organizate azi la Parlament chiar de PNL.

„Referitor la revenirea la scrutinul în două tururi pentru alegerea primarilor, mă aşteptam ca un guvern tehnocrat să dorească asumarea unei astfel de schimbări în legislaţia electorală. Asta, mai ales, având în vedere că în prima schiţă a programului de guvernare asumat de premierul Cioloş, susţinea reintroducerea votului în două tururi. Până la urmă, marţi,19 ianuarie, prim-ministrul a ales o poziţie de neimplicare, probabil şi din teama de a nu fi acuzat de partizanat politic”,  a reacţionat Alina Gorghiu pe Facebook.

Legea electorală care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin a fost adoptată în luna mai a anului trecut, în urma unei înţelegeri între PNL şi PSD.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea