Adio, alegeri în două tururi. Cioloș a refuzat să modifice legea electorală prin ordonanță de urgență

Premierul Dacian Cioloș a refuzat să modifice legislația electorală prin ordonanță de urgență, astfel încât primarii să fie aleși din două tururi de scrutin, precizând că nu ar fi democratic. 

Dacian Ciolos01„Este o decizie politică, e o lege pe care Parlamentul a votat-o. S-a decis printr-o înţelegere politică. Nu cred că este democratic ca un Guvern independent să modifice prin ordonanţă de urgenţă o decizie politică“, a spus Dacian Cioloş, în urma unei conferinţe organizate azi la Parlament chiar de PNL.

„Referitor la revenirea la scrutinul în două tururi pentru alegerea primarilor, mă aşteptam ca un guvern tehnocrat să dorească asumarea unei astfel de schimbări în legislaţia electorală. Asta, mai ales, având în vedere că în prima schiţă a programului de guvernare asumat de premierul Cioloş, susţinea reintroducerea votului în două tururi. Până la urmă, marţi,19 ianuarie, prim-ministrul a ales o poziţie de neimplicare, probabil şi din teama de a nu fi acuzat de partizanat politic”,  a reacţionat Alina Gorghiu pe Facebook.

Legea electorală care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin a fost adoptată în luna mai a anului trecut, în urma unei înţelegeri între PNL şi PSD.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...