Rămâi conectat

Actualitate

Acțiune de AMPLOARE desfășurată de IPJ ALBA: Peste 4000 de persoane au fost verificate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 . Bilanțul detaliat al acțiunii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune de AMPLOARE desfășurată de IPJ ALBA: Peste 4000 de persoane au fost verificate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 . Bilanțul detaliat al acțiunii

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 1.392 de persoane aflate în carantină, 1.869 aflate în izolare și au fost organizate 22 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 698 de persoane. Alte 141 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 29 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 112 terase, restaurante, fastfood-uri, iar reprezentanții acestora au fost informați în legătură cu regulile pe care trebuie să le respecte, în contextul pandemic actual.

Au fost verificate 142 de mijloace de transport persoane, din care 35 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 72 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 6 care nu a respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare care a avut loc pe raza municipiului Blaj și a localităților arondate, au fost legitimate 118 persoane, au fost verificate 48 de autovehicule, precum și 12 de restaurante, cafenele, hoteluri terase și magazine neesențiale.

Au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, din care 30 la Legea 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În paralel, au continuat activitățile informativ – preventive, fiind vizate zonele aglomerate din județ, cum ar fi piețele, autogările, mijloacele de transport în comun și stațiile de autobuz.

Poliţiştii vor continua atât acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, cât și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea