Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Acțiune de AMPLOARE desfășurată de IPJ ALBA pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19: Peste 4500 de persoane au fost verificate. Bilanțul detaliat al acțiunii

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Acțiune de AMPLOARE desfășurată de IPJ ALBA pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19: Peste 4500 de persoane au fost verificate. Bilanțul detaliat al acțiunii

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 1.732 de persoane aflate în carantină, 2.519 aflate în izolare și au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 501 persoane. Alte 60 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 45 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 121 de terase, restaurante, fastfood-uri și 108 mijloace de transport, din care 39 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 34 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Cugir, au fost legitimate 47 de persoane, au fost verificate 23 de autovehicule și au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, din care 18 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Reamintim faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS COV 2, prin intermediul certificatelor digitale ale Uniuni Europene.

Restricții sunt instituite și în ceea ce privește organizarea și participarea la competiții sportive, activități cultural – artistice, spectacole, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice precum și cu privire la accesul în restaurante, cafenele, terase, baruri, cluburi, săli de jocuri, etc.

În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

AVERTIZARE RO-ALERT la Baia de Arieș: A fost semnalată prezența unui URS în satul Muncelu

Bogdan Ilea

Publicat

în

AVERTIZARE RO-ALERT la Baia de Arieș: A fost semnalată prezența unui URS în satul Muncelu Prezența unui urs a fost semnalată în cursul serii de sâmbătă, 19 mai 2024, în satul Muncelu, Baia de Arieș. Oamenii au fost informați trimis prin RO-ALERT cu privire la apariția unui urs în zona satului Muncelu. Sfaturi care le-ar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea