Achizițiile Unirii Alba Iulia, în funcție de obiectivul din următoarea stagiune | Pe lista „alb-negrilor”: Cl. Oara, Circov, Sporea și Iclănzan (Performanța Ighiu)

Paul Voicu - Primar 2020

Stagiunea anterioară, prima petrecută sub tutela financiară a finanțatorilor Mihai Oancea și Gicu Grozav, a fost considerată de apropiații Unirii Alba Iulia drept una de tranziție, de testare a potențialului, în perspectiva campionatului 2018-2019, când gruparea din Cetatea Marii Uniri ar trebui să își propună un obiectiv mai îndrăzneț, acela de a se bate pentru promovarea pe a doua scenă.

Deocamdată însă, intențiile nu s-au transpus în fapte în privința campaniei de transferuri, deși a trecut o lună de la încheierea sezonului, iar până la reluarea pregătirilor nu mai este mult timp, 16 iulie fiind data în care este fixată reunirea. Strategia achizițiilor, pentru că este clar că în actuala formulă a lotului nu se poate propune accederea în Liga a 2-a, este dependentă de forța financiară a “alb-negrilor”, iar la acest capitol, al bugetului, încă nu sunt semne că va fi unul mai consistent decât în stagiunea încheiată pe poziția a șaptea. “Cu siguranță ne dorim jucători, dar totul depinde de ce se va decide la nivel de conducere, ce potențial financiar avem și ce buget va fi”, a punctat pe această temă antrenorul Adrian Bicheși.

ELIT

*Paul Păcurar vrea performanță

Și, din acest punct de vedere, înregimentarea albaiulianului Paul Păcurar (s-a pregătit cu uniriștii în acest an și a debutat în “amicalul” de la Ocna Mureș) nu pare sigură, deși jucătorul, de care Unirea ar avea cu siguranță nevoie, și-a arătat disponibilitatea, întrucât fotbalistul de profil ofensiv nu agreează ideea anonimatului, dorindu-și forțarea performanței.

Și apropos de partida de verificare de pe “Stadionul Dragostei”, eșecul drastic, “set” (2-6) cu nou-promovata în Liga a 3-a, iscă semne de întrebare în privința potențialului real al efectivului, cu tot amendamentul acestui joc amical, acceptat în plină vacanță. Trupa condusă de Bicheși are parte marți, de la ora 18.00, în deplasare, de un nou test, trecându-se de la Liga a IV-a la Liga 1, un joc cu prim-divizionara Gaz Metan Mediaș, pe a cărei bancă tehnică va debuta Mihai Teja, “găzarii” urmând să plece apoi în Serbia, în cantonament centralizat.

Mihail David - 2020

*Posibile achiziții, de la Ighiu: Cl. Oara, Circov, Sporea și Iclănzan

La bursa zvonurilor, printre altele sunt vehiculate numele câtorva fotbaliști de la Performanța Ighiu, conjudețeana ce trece prin momente critice și al cărei viitor este în ceață totală. Unul dintre acestea este portarul Rareș Sporea (20 de ani), asta pentru ca goalkeeperul Cătălin Suciu să aibă parte de o concurență reală. Pe listă să mai adaugă fundașul Dragoș Iclănzan (27 de ani), mijlocașul Alexandru Circov (28 de ani) și atacantul Claudiu Oara (30 de ani), care în principiu ar agrea oportunitatea, însă trebuie purtate negocieri concrete. Dar și aici lucrurile nu sunt deloc clare, în condițiile în care echipierii Performanței, deși nu sunt plătiți de câteva luni, mai au contracte în vigoare cu gruparea ighiană.

*Plecări, De Marco și Al. Man

Cu siguranță, în viitoarea stagiune Unirea Alba Iulia nu va mai conta pe câțiva jucători din lotul actual, lista “disponibilizaților” fiind dependentă însă de ce transferuri va realiza gruparea din “Cetate”. După toate probabilitățile, aventura italianului Marco de Marco a durat numai 6 luni, mijlocașul neintenționând să revină în România. La fel de probabilă este și despărțirea de apărătorul Alexandru Man, ale cărui priorități nu mai au fotbalul în prim-plan, conform unor informații apropiate jucătorului. “Vreau să renunț la fotbalul de performanță, am alte preocupări. Dacă o să mai joc, o să o fac numai de plăcere”, a spus Alexandru Man.

Dan HENEGAR

3 Comentarii

knskjwnc 26 iunie 2018 at 12:39

circov nu are ce cauta la Unirea dupa gesturile obscene de la finalul meciului din tur cu Ighiul.

Unirea 26 iunie 2018 at 13:02

Sper ca Unirea sa gaseasca niste jucatori cu adevarat valorosi,sa se aseze lucrurile si totul sa fie bine in acest sezon foarte important.Cat despre cei de la Ighiu sunt doar niste lingai,care si-ar dori sa ajunga la Unirea unde ACUM e bine.

Rzv 26 iunie 2018 at 18:57

Chiar daca ar ajunge orice jucator de la ighiu, sunt dintre cei mai buni din oras!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...