Absolvenţii de medicină, ajutoare în spitale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

După terminarea facultăţii, absolvenţii de medicină vor putea fi angajaţi ca ajutoare în anumite secţii, la Unităţile de Primiri Urgenţe sau cabinetele medicilor de familie. Potrivit unui pachet legislativ care urmează să fie definitivat aceştia ar urma să lucreze sub îndrumare, fără drept de parafă sau semnătură. “Atenţia noastră se îndreaptă spre medicii tineri şi căutam diverse soluţii pentru a-i aduce mai repede în sistem şi pentru a-i păstra aici. O măsură ar fi aceea a dreptului limitat de liberă practică sau cea a creşterii veniturilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke. În acelaşi pachet legislativ Ministerul Sănătăţii prevede şi introducerea dreptului limitat de practică pe anumite competenţe stabilite de minister cu avizul Colegiului Medicilor din România. Se propune de asemenea ca orice rezident, după 3 ani, din anul 4, să poată lucra cu competenţe limitate, urmând ca pentru fiecare specialitate comisiile de specialitate să stabilască aceste competenţe. Conform celor spuse de reprezentanţii M.S. această măsură va duce la reducerea deficitului de personal, în plus medicul tânăr va câştiga experienţa direct în pregătirea profesională. (L.I.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

silvia 23 noiembrie 2010 at 12:01

sunt de acord cu propunerea este bine venita dar as avea si eu o propunere .sa se formeze grupuri de studenti de la medicina si asistenti si sa mearga prin sate . si comunele tari sa le explice fetelor si femeilor cum sa se protejeze sa nu se mai faca copii nedoriti.

ce miracol 23 noiembrie 2010 at 14:40

Sa pui absolventii de facultate de medicina sa lucreze in cabinete medicale sau spitale pe bani putini – vezi doamne nu au parafa- este o alta gogorita. Nu au fost scoase la concurs decit 10% din necesarul de posturi pt doctori din Romania. Multe din posturi au fost cu ” dedicatie” ( dar e o alta discutie).
Sa lucreze cu drepturi limitate de competenta este mai pe romineste sa lucreze cu bani putini dar sa si compenseze lipsa generala de doctori. Expresia ” Mester cirmaciu” va spune ceva? Nu domnilor nu normati in mod voit munca din spitale, medicii si asistentele din multe sectii sint suprasolicitati si vreti sa compensati situatia in acest fel.
Posibilitatile de diagnostic si tratament ale momentului din spitale sint de fapt mult sub nivelul de competenta a acestor oameni. Ei „nu au parafa” nu pentru-ca nu au competenta ci pentru-ca nu aveti voi bani sa-i platiti si ati gasit aceasta ” formula ” diabolica de ai exploata . Galusca pentru prosti.

Comentariile sunt oprite