Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

A.U.R. ȘI REVOLUȚIA NAȚIONALISTĂ

Unirea Ziarul

Publicat

în

A.U.R. ȘI REVOLUȚIA NAȚIONALISTĂ

Am fost eu însumi luat prin surprindere de taifunul AUR, care a bulversat așteptările legitime și a dat peste cap calculele politice privind configurația noului Parlament și, deci, a viitorului Guvern. Singurul lucru bun al partidului apărut meteoric abia în ultima lună, este că a extirpat din eșichierul politic ProRomânia, partidul celebrului plagiator și mincinos Victor Ponta și al șturlubatecului C.P. Tăriceanu. Mai ales PSD a respirat ușurat. Nimeni nu a acordat atenția cuvenită AUR – un partid botezat „anti-mască” sau „partid-scandal”, datorită circului din ultimele luni desfășurat de membrii acestuia în unele orașe dar mai ales în Piața Victoriei din București sau la Alba-Iulia, de Ziua Națională.

Lozincile strigate, mesajul prozeliților transmis în discursurile zbierate la porta-voce, mesaje de sorginte ultranaționalistă, chiar legionară, ortodoxismul exagerat, euroscepticismul incitator, părea imposibil să fie agreate de un public, care se distanțase de extremismele politice, vadimiste, exilându-le în debaraua închisă a politicii românești. O dovadă este că la alegerile locale AUR a obținut 0,99% din voturi pentru consilii județene, 0,43% pentru consilii locale și 0,29% pentru alegerea primarilor.

Numai că, în politica românească, se dovedește, nimic nu este irevocabil. Totuși, ce încredere putea să stârnească una din liderele AUR, matroana avocată Diana Șoșoacă, avocata refractarului arhiepiscop Teodosie, candidată la Senat din partea AUR la Iași, care încuraja virulent, aproape isteric publicul din fața Guvernului să nu poarte mască, să sfideze carantinarea obligatorie și să apere libertatea de a spune „nu” Guvernului în privința desfășurării sărbătorilor religioase în pandemie. „Nu vă fie teamă de jandarmi sau poliție, n-au decât să aducă și armata, rămâneți alături de noi! N-au ce să ne facă! ” – striga unui public, care fâlfâia steaguri tricolore și ridica acuzator pumnii strânși. Copreședintele AUR, George Simion era cunoscut mai degrabă ca liderul unei galerii de fotbal în permanent conflict cu poliția, care i-a și deschis două dosare penale, sau ca expulzat perpetuu din Republica Moldova unde încerca să organizeze mitinguri pentru alipirea Basarabiei la patria mamă.

Citește și: Armata obligatorie: AUR vrea să fie introdus din nou stagiul militar pentru toată lumea, în România

Județul Alba, cunoscut ca naționalist, a acordat AUR 12,39% din voturile sale și a trimis astfel un deputat al acestuia în Parlamentul României. Ciudat și neliniștitor este că Daniel Gheorghe Rusu, fostul primar din Șpring, nu și-a mai convins concetățenii să-i acorde un nou mandat după cele trei anterioare. Așadar, refuzat de către cei care îl cunoșteau, a fost ales pe lista AUR, de cei care nu-l cunoșteau. Un slogan proclamat asiduu în discursurile AUR – slogan cu care și-a adjudecat o parte din electoratul USR nemulțumit de țâfna liderilor, aflați în război deschis cu partenerul politic PNL – a fost schimbarea clasei politice. Ciudată schimbare dacă iei un politician vechi, îl revopsești și îl prezenți drept nou.

Analiștii politici și chiar politicienii încearcă să evalueze, extrem de interesați, șansele de supraviețuire ale noului partid. Într-un fel oarecum asemănător și cu un scor chiar ceva mai bun ( 14,65% la Senat și 13,99% la Camera Deputaților) a intrat la alegerile din 2012, în Parlament, Partidul Poporului (PPDD) creat de popularul om de televiziune Dan Diaconescu. După arestarea și condamnarea lui parlamentarii PP s-au disipat în celelalte partide iar în 2015 a fuzionat cu UNPR. Cu AUR lucrurile vor sta probabil altfel, deși nu are o platformă ideologică și politică clară și niciun program de guvernare. Ceea ce prezintă ei drept program politic este o însăilare de aspirații intelectualiste de extremă dreaptă, chiar dacă George Simion declară că ei sunt conservatori radicali nu extremiști. Simulactrul de doctrină se sprijină pe patru piloni: FAMILIA (tradițională, alcătuită dintr-un bărbat și o femeie), NAȚIUNEA (patria, alcătuită exclusiv din români), care exclude existența Statelor Unite ale Europei și globalismul (nu se spune nimic despre zecile de miliarde de euro primite de România ca membră a UE), CREDINȚA exclusiv cea creștină, ateismul fiind o rătăcire a spiritului de sorginte marxistă și LIBERTATEA cu insistență pe libertatea de a lupta împotriva oricărei forme de marxism contemporan.

Citește și: George Simion, președintele AUR: „Suntem generația revanșei! Vreau doar să nu dureze mult, nu vreau să ajungem la putere peste 8 ani, 12 ani”

O analiză statistică a categoriilor de vârstă prezente la vot destramă opinia că AUR a canalizat revolta celor mulți pentru nereușitele guvernării din ultimii 30 de ani. Majoritatea covârșitoare a votanților partidului au fost persoane sub 30 ani deci tineri născuți după Revoluție. În realitate AUR este un partid creat on-line, pe facebook. George Simion are peste 500.000 de urmăritori. El și-a pus și o poză în care apare alături de Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, acesta în ținută de academician. Mai apare și alături de ideologul Călin Geogescu, promotor al ideilor lui Dughin, ideologul lui Putin. Așa se explică și faptul că a adunat voturi masive în diaspora. Formațiunea a obținut primul loc în Italia și Cipru (36,16% respectiv 36,71%) și locul doi în Spania și Franța (26,73% respectiv25,87%).

Afirmam că AUR are anumite șanse de supraviețuire întrucât ocupă un loc lăsat liber în extrema dreaptă după dispariția PUNR și PRM. România rămăsese singura țară europeană fără un partid ultranaționalist. Interesant este – și foarte puțini o știu – că există un Birou Național de Conducere și un Senat al AUR, din care fac parte reprezentanți ai elitei intelectuale din România: oameni de știință, profesori universitari, oameni de cultură celebri, filosofi, politicieni consacrați din Republica Moldova, jurnaliști notorii, medici implicați social, sociologi. Președintele Senatului este Sorin Lavric, care s-a bucurat de susținerea lui Gabriel Liiceanu, Mircea Diaconu, și a fost promovat în media de Ion Cristoiu. Limbajul lui Lavric, inclusiv misoginismul agresiv amintește de discursul legionar dintre cele două războaie: „Pentru noi începe un război ideologic al cărui deznodământ va sta în înlăturarea actualei clase politice. În patru ani vom disloca partidele din Parlament. Vom schimba figurile, vom primeni limba, vom aduce bucuria de a fi români.Vom regăsi gustul mistic…Vom aduce exaltarea de a fi parte dintr-un întreg numit România. Vom întreține cu venerație memoria deținuților politici”. De altfel Sorin Lavric a candidat la Senat în județul Neamț, acolo unde a candidat și Zelea Codreanu. O primă reacție fertilizantă pentru intelectualitatea românească, Nicolae Manolescu l-a dat afară pe Lavric din Uniunea Scriitorilor și de la revista acesteia „România literară”.

Citește și: Cine este deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu. Mesajul său către politicieni: ,,Iar ați dat o palmă la c***t”

Dacă viitoarea guvernare va îndreptăți semnificativ așteptările electoratului și va ști să atragă cele 80 miliarde de euro acordate, necesare dezvoltării mai rapide a economiei probabil că electoratul AUR se va dezumfla. Se presupun dar nu se știu prea multe nici despre sursele de finanțare ale partidului iar dacă acestea vor dispare va dispare și partidul. Devine destul de clar că revoluția naționalistă visată de Lavric și compania nu are șanse de reușită. România nu are nicio șansă în afara UE.

Mihai Babiţchi


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE LA MULTI ANI DE SFÂNTUL APOSTOL ANDREI 2023 • Urări, felicitări şi sms-uri frumoase de Sfântul Andrei pentru cei care își sărbătoresc ziua numelui. ”La mulți ani de Sfântul Andrei”. Texte cu mesaje haioase și amuzante de Sf Andrei.

Ziua de 30 noiembrie este marcata în calendarul creștin-ortodox ca fiind una din cele mai importante sărbători romanești. Este ziua in care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României si apostolul care a răspândit creștinismul pe teritoriul tarii noastre.

Pe lângă cadoul pe care îl oferiți celor care își sărbătoresc onomastica, un mesaj, o declarație, un SMS, o felicitare este binevenită:

Andreea iți urez sa ai o viată senina ca răsăritul de soare iar sufletul sa-ti fie curat ca neaua. Iți urez o zi de neuitat si un călduros La Mulți Ani!

Din mici crenguțe de brad, din flori si din iubire ti-am împletit un La Mulți Ani aducător de Fericire! La mulți Ani Andrei/Andreea!

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

La Mulți Ani Andreea/Andrei! Așa cum soarele luminează pentru toata omenirea, așa si tu luminezi viată mea! Te iubesc!

La mulți ani, draga Andrei! Sa ai parte numai de împliniri, iar viată sa iți fie o eterna sărbătoare!

Pe o petala de lalea, La Mulți Ani din partea mea, iar pe una de bujor, Te iubesc si te ador!

Mesaje de  Sfantul Andrei

Azi, de ziua numelui, iți urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iți dorești. La mulți ani!

Cineva acolo sus te iubește, dar cineva aici jos tine la tine si mai mult! La mulți ani si te iubesc!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, iți doresc multa sănătate, fericire si tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si însorite!

Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, iți doresc o ora de liniște, o zi senina, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!

De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate si sa ti se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ti le pui. La mulți ani!

E o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui ta si de aceea este o zi speciala! La Mulți Ani!

Este doar încă o Sfântă, dar cea mai frumoasa dintre toate cele sfinte, caci este ziua ta! La mulți ani, iubitul/iubita!

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. URARI de Sfântul Nicolae. FELICITARI pe care le poți trimite prin SMS de SF Nicolae celor care își sărbătoresc onomastica

Felicitări cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani Andrei!

Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani in cântec de clopoței de bucurie!

Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. Multa sănătate! La mulți ani!

Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Andrei cat mai frumoasa!

Iți doresc ca de ziua numelui tău sa ti se împlinească toate dorințele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de bucurii in viată si iți urez un sincer La Mulți Ani!

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei • Nume derivate din Andrei sărbătorite de Sf Andrei

Iți urez La mulți ani, pentru ca porți acest nume si fie ca Sfântul Andrei pe care li reprezinți, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iți dăruiască fericirea dorita si liniștea interioara.

Iți urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum un bulgare alb de zăpadă, la fel de fericita precum cântecul clopoțelului de Crăciun si la fel de frumoasa precum o Sărbătorile lângă cei dragi.

La Mulți Ani Andrei si sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale!

Mesaje de Sfântul Andrei. Urări de Sfântul Andrei. Felicitări de Sfântul Andrei. La mulți ani de Sfântul Andrei. Mesaje de Sf Andrei

Mesaje de Sfântul Andrei. Urări de Sfântul Andrei. Felicitări de Sfântul Andrei. La mulți ani de Sfântul Andrei. Mesaje de Sf Andrei

La mulți ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iți dorim sa ti se îndeplinească toate dorințele. Sănătate si numai bucurii!

La mulți ani! si Sfântul Andrei sa te călăuzească mereu!

Se spune ca iubiții sunt ca luna, iar frații ca stelele. Eu am observat ca cerul poate arata bine fără luna, dar niciodată fără stele, adică fără tine. La mulți ani, frățiorul/iubitul!

Sfântul căruia ii porți numele sa te ocrotească in fiecare zi. La mulți ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

Sfântul căruia ii purtați numele sa va ocrotească in fiecare zi, sa va aducă liniște si pace si sa nu lase ca speranța sa se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulți ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

Un cer albastru fără nori, In calea ta sa fie, Sa ai in viată numai noroc si bucurie! La Mulți Ani!

Andreea/Andrei iți urez sa ai o viată senina ca răsăritul de soare, iar sufletul sa-ti fie curat ca neaua. Iți urez o zi de neuitat si un călduros “La mulți ani!”.

Din mici crenguțe de brad, din flori si din iubire ti-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani Andrei/Andreea!

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. Urări de Moș Nicolae. Felicitări pe care pe care le poți trimite prim SMS de Moș Nicolae

Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, iți doresc o ora de liniște, o zi senina, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!

Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. Multa sănătate! La mulți ani!

Sfântul căruia ii porți numele sa te ocrotească in fiecare zi, sa iți aducă liniște si pace si sa nu lase ca speranța sa se stingă din sufletul tău vreodată. La mulți ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

Iți doresc sa mergi pe un drum numit viată, sa te împiedici de un ciob numit noroc, sa cazi într-o prăpastie numita fericire si sa culegi o floare numita iubire! La mulți ani!

Iți urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum un bulgare alb de zăpadă, la fel de fericita precum cântecul clopoțelului de Crăciun si la fel de frumoasa precum sărbătorile petrecute lângă cei apropiați!

Iți urez “La mulți ani” pentru ca porți acest nume si fie ca Sfântul Andrei sa își coboare ochii asupra ta si sa iți dăruiască fericire si liniște interioara!

In aceasta zi minunata, eu iți doresc sa-ti trăiești viată astfel încât sa nu-ti para rău de niciun pas făcut, de niciun zâmbet dăruit. Ești un suflet minunat si mă bucur ca am avut șansa sa te cunosc! Din toata inima iți urez un sincer “La mulți ani!”.

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Andrei cat mai frumoasa!

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou 2023. Felicitari de Anul nou 2023. Mesaje de Revelion 2023. SMS de Anul Nou 2023

Sfântul Andrei Sfântul Andrei sa te ocrotească in fiecare zi, sa iți aducă liniște si pace! La mulți ani cu împliniri si momente frumoase!

De ziua numelui Iți doresc ca de ziua numelui tău sa ti se împlinească toate dorințele, sa fii fericit, iubit si sa ai parte numai de bucurii in viată. La Mulți Ani, de Sfântul Andrei!

Mesaj pentru Andreea

La mulți ani Andreea!!! Iți doresc tot ce iți dorești si toate visele tale sa devina realitate!

Mesaj pentru Andrei

Astăzi iți urez „La mulți ani!”. Astăzi iți spun „Multe împliniri!”. Si-ti mulțumesc ca ești alături de mine!

Pentru Andreea

La mulți ani, draga Andreea! Sa ai parte de împliniri, iar viată sa iți fie o încântare!

Citește și: cele mai frumoase mesaje de Crăciun și urări de anul nou

Mesaje de Sfântul Andrei haioase. Texte amuzante pentru cei care își serbează onomastica de Sf Andrei

La Mulți Ani Andrei si sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale!

La mulți ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iți dorim sa ti se îndeplinească toate dorințele. Sănătate si numai bucurii!

La mulți ani! si Sfântul Andrei sa te călăuzească mereu!

Se spune ca iubiții sunt ca luna, iar frații ca stelele. Eu am observat ca cerul poate arata bine fără luna, dar niciodată fără stele, adică fără tine. La mulți ani, frățiorul/iubitul!

Sfântul căruia ii porți numele sa te ocrotească in fiecare zi. La mulți ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ion. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul

Sfântul căruia ii purtați numele sa va ocrotească in fiecare zi, sa va aducă liniște si pace si sa nu lase ca speranța sa se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulți ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

Un cer albastru fără nori, In calea ta sa fie, Sa ai in viată numai noroc si bucurie! La Mulți Ani!

Andreea/Andrei iți urez sa ai o viată senina ca răsăritul de soare, iar sufletul sa-ti fie curat ca neaua. Iți urez o zi de neuitat si un călduros “La mulți ani!”.

Din mici crenguțe de brad, din flori si din iubire ti-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani Andrei/Andreea!

Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, iți doresc o ora de liniște, o zi senina, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare