Rămâi conectat

Actualitate

Cine este deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu. Mesajul său către politicieni: ,,Iar ați dat o palmă la c***t”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele organizației AUR Alba, Daniel Gheorghe Rusu a fost primar al comunei Spring din 2004 și până în 2020.

A pierdut ultimele alegeri locale în urmă unei competiții strânse cu candidatul PNL, Iulia Stănilă, care a devenit primar. Rusu a pierdut și alegerile parlamentare la nivelul comunei, dar, că urmare a scorului obținut la nivel județean, are șanse să ajungă în Parlament.

La Spring, comună cu 2.300 de locuitori, PNL a „bătut” AUR la parlamentare, la o diferența de peste 200 de voturi. AUR are în Alba, la Camera Deputaților, un scor de 12,29%, respectiv 12.952 voturi. La Senat, partidul are 13.357 voturi și un procent de 12,6%. După alegerile locale, mai mulți membri și lideri ai AUR Alba au anunțat că demisionează din partid că urmare a stilului „dictatorial” de conducere manifestat de Daniel Rusu.

Acesta a ajuns primar în 2004 pe listele Partidului Umanist, devenit apoi Conservator. În 2006 a trecut la Partidul Democrat, devenit ulterior PDL. În 2008 a câștigat primăria că membru PDL, dar în 2012 a trecut la PNL și a candidat din nou că reprezentant al USL. Nu a rezistat mult din în PNL, pentru că în 2016 a candidat din partea ALDE. În octombrie 2018 s-a poziționat clar în favoarea referendumului pentru familie și a anunțat public că va începe lucrările de introducere a apei potabile în comună cu satul care va avea cea mai mare prezența la referendum.

După acest moment a intrat în conflict cu conducerea județeană a partidului și s-a „lipit” de George Simion. L-a susținut la alegerile europarlamentare și a candidat apoi din partea acestui partid la alegerile locale. Fiind președintele filialei s-a poziționat pe primul loc la Camera Deputaților. La Senat, locul 1 este ocupat de Anca Topircean, din Sebeș, soția fostului candidat AUR la primăria acestui municipiu. Cât timp a fost primar, Rusu s-a remarcat printr-un limbaj agresiv și vulgar la adresa contra-candidaților săi. De asemenea, prin toate partidele prin care a trecut a ajuns în situații conflictuale cu liderii județeni.

După moțiunea și căderea Guvernului Dancila a criticat dur conducerea ALDE. „Criză din guvern și încăpățânarea unor colegi din ALDE, blochează primăria Spring și aduc comunitatea locală în pragul colapsului! Nu înțeleg cu cine se consulta Tăriceanu, Vosganian sau Chițoiu când decid să părăsească guvernarea și nici nu înțeleg cât de mult le pasă de noi prostii ăștia de jos, care suferim de pe urmă deciziilor lor hazardate”, a spus atunci fostul primar. Acesta le-a reproșat șefilor de la ALDE că „iar ați dat o palmă la c***t”.

În 2016 i-a făcut „curvălăi” pe cei din conducerea Consiliului Județean Alba: „Am auzit că politică e curvă dar nu am crezut nici o dată că atâția curvalai stau la coadă. După ce am rămas cu un buget groaznic de mic, care nu poate satisface nici măcar salariile angajaților și a dascălilor pe un an întreg, se pare că același Consiliul Județean care a alocat zeci de miliarde pentru un oraș doar pentru a susține voleiul de acolo, a pus umărul pe lângă SC DPL SA… pentru a nu mai plăti în întregime nici măcar contractul de deszăpezire semnat în acest an”.

Alte comentarii publicate pe Facebook au o tentă mistico-religioasă: „Și Tu ai spus Doamne, Cel fără de greșeală să arunce primul cu piatră… Ai lăsat Doamne dreptatea să ne-o împartă hoții… Ajunge Doamne, suntem noi… poporul Tău! Pentru că nu vreau să te mai plictisesc, te rog Doamne, spune-ne adevărul: Să fie începutul Apocalipsei din România? Sau trebuie să nu mai credem în minciună, ura și să scăpăm de ei, regăsindu-te urgent pe ține, frumosul din lăuntrul sufletului nostru și puterea de a recunoaște că nu avem întotdeauna dreptate!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea