Rămâi conectat

Actualitate

A treia doză a vaccinului Moderna ar putea fi livrată, până la finalul anului, pentru o protecție sporită împotriva tulpinilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O a treia doză a vaccinului Moderna ar putea fi furnizată pentru a oferi o protecție suplimentară împotriva virusului.

Directorul medical al Moderna, Tal Zaks, a declarat miercuri că gigantul farmaceutic american ar trebui să poată furniza o a treia doză a vaccinului până la sfârșitul lui 2021, adăugând că testele efectuate până acum arată un nivel puternic de protecție împotriva variantelor coronavirusului, relatează Reuters.

Institutele Naționale de Sănătate din Statele Unite au început testarea unei a treia doze a vaccinului Moderna pentru a analiza eficacitatea acesteia împotriva variantei descoperite pentru prima dată în Africa de Sud.

Această variantă, numită B.1.351, îi îngrijorează pe cercetători fiindcă pare să fie mai contagioasă decât celelalte tulpine descoperite până acum și ar putea eluda o parte a protecțiilor generate de terapiile și vaccinurile anti-Covid dezvoltate până în prezent.

Datele preliminare arată că vaccinurile disponibile până în prezent oferă un grad adecvat de protecție împotriva variantelor depistate.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergologie şi Boli Infecţioase din SUA (NIAID), a declarat săptămâna trecută că:

„Dintr-o abundență de precauție, NIAID și-a continuat parteneriatul său cu Moderna pentru a evalua acest candidat de vaccin împotriva variantelor în cazul în care va fi nevoie de un vaccin actualizat”.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea