Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

UPDATE A început şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Alba. Rămâi pe www.ziarulunirea.ro pentru a afla vicepreşedinţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ora 14.00 a început şedinţa de constiuire a Consiliului Judeţean Alba. Pe ordinea de zi este alegerea vicepreşedinţilor, numele acestora fiind ţinut secret până în ultimul moment. La fel ca şi la Consiliul Local Alba Iulia este de aşteptat ca PP-DD să fie lăsat pe dinafară şi să se constituie o majoritate PDL – USL. Cele mai vehiculate variante sunt numele lui Alin Cucui din partea PDL şi ale lui Florin Roman şi Ioan Florea de la USL. Potrivit unor surse, şi la CJ Alba PDL ar fi bătut palma cu PNL la fel ca şi la CL, astfel că Florin Roman este considerat favorit.

Update 1

ora 14.10: S-a trecut la validarea mandatelor celor 32 de consilieri judeţeni. A avut loc o singură modificare, Alexandru Danciu (PDL) a renunţat în favoarea lui Dumitru Chiriac (locul 16 pe listă).

Se poartă discuţii intense între liderul PP-DD Cornel Comşa şi liderul PSD Ioan Dîrzu, chiar în timpul şedinţei.

Update 2, ora 14.30: S-au făcut propunerile pentru cele două funcţii de vicepreşedinte a CJ Alba. PDL l-a propus pe Alin Cucui, PNL l-a propus pe Florin Roman, PSD l-a propus pe Ioan Florea, iar PP-DD pe Ion Marincaş. A mai fost făcută o propunere, Ion Marincaş (PP-DD) l-a propus pe Sorin Bumb (PDL), însă acesta din urmă a refuzat. Spre deosebire de CL Alba Iulia, PNL şi PSD au mers fiecare cu un candidat, nemaputându-se vorbi în acest moment despre USL. Şedinţa s-a întrerupt pentru scrierea buletinelor de vot, urmând să se treacă apoi la votul efectiv, care va fi secret.

Update 3, ora 14.50: Au fost aleşi vicepreşedinţii CJ Alba, astfel: Alin Cucui (PDL) – 23 de voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”, Florin Roman (PNL) – 23 de voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Ioan Marincaş (PP-DD) şi Ioan Florea (PSD) au primit fiecare 10 voturi „pentru” şi 23 de voturi „împotrivă”.

Update 4, ora 15.00: Liderul PSD, Ioan Dîrzu, i-a acuzat pe cei de la PNL de trădare şi încălcare a protocolului USL Alba. „Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost o încălcare clară a protocolului USL Alba şi noi considerăm că a fost trădat acest USL la nivelul judeţului. Părerea mea este că lucrurile puteau să arate altfel, că după o campanie electorală în care noi am susţinut candidaţii PNL, în care ne-am bătut pentru ei, în care am făcut sacrificii, am fi meritat ca alături de la colegii de la PP-DD să facem un grup unit, să facem majoritate şi să facem ceva mai bine pentru judeţul Alba. Judeţul Alba merita mult mai mult, merita ca USL să funcţioneze perfect şi acest lucru ar fi fost posibil dacă şi partenerii noştri ar fi fost de acord cu această părerea”, a declarat preşedintele PSD Alba Ioan Dîrzu.

El a adăugat că din punctul lui de vedere USL este „într-un blocaj” în judeţul Alba. „Credem că în perioada imediat următoare USL Bucureşti trebuie să ia anumite decizii care trebuie luate în judeţul Alba”, a adăugat Dîrzu. Liderul PSD a caracterizat colaborarea PNL cu PDL „o trădare”.

Update 5, ora 15.15: Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu a declarat că pentru CL Alba Iulia şi CJ Alba s-au purtat toate negocierile posibile cu partidele componente ale celor două foruri. „Am încercat să creăm o majoritate din care să facem parte şi din care să putem să ne promovăm proiectele, singura majoritate posibilă de încheiat este cea cu PDL”, a explicat  Atanasiu. Spre deosebire de Dîrzu, Atanasiu este de părere că USL va continua să existe în judeţul Alba. „Procotcolul USL nu a fost absolut deloc încălcat. Noi avem un protocol în care la consiliile locale şi la Consiliul Judeţean mergem împreună dacă putem să constituim majorităţi împreună. Nu am reuşit să luăm suficiente voturi pentru a avea o majoritate, n-am reuşit să atragem alături de USL un partid cu care să putem să mergem şi în aceste condiţii eram puşi în situaţia de a merge patru ani în afara jocului politic sau să încercăm să facem alt tip de majorităţi”, a spus liderul PNL Alba.

„N-am avut nicio înţelegere cu domnul Dîrzu să mergem împreună, braţ la braţ, la pierdere. Vreau să fie foarte clar că nu am trădat pe nimeni, că n-am încălcat niciun protocol”, a conchis Atanasiu. El a spus că la nivelul judeţului Alba, PNL a făcut câteva înţelegeri punctuale cu PDL privind CJ Alba şi câteva consilii locale, printre care şi Sebeş. Potrivit lui Atanasiu, la Sebeş liberalii au primit promisiunea PDL de susţinere a lui Cristian Radu pentru funcţia de viceprimar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea