Rămâi conectat

Sport

Junii Unirii jubilează după corecţia administrată „lupilor galbeni”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Până la deplasarea de la Alba Iulia niciodată în actuala ediţie de campionat Petrolul Ploieşti nu a pierdut un meci de o asemenea manieră, eşecul de pe „Cetate” reprezentând cea mai aspră corecţie suferită de „lupii galbeni”. De asemenea, FC Unirea Alba Iulia nu a mai câştigat la o diferenţă categorică de trei goluri de aproape doi ani şi jumătate, mai precis din 29 octombrie 2008, când a învins, cu acelaşi scor pe propria arenă pe CFR Timişoara în sezonul în care reuşea ultima promovare în elită. Totodată recompensa de 1500 lei încasată de „alb-negri” (cu două luni de contracte neplătite) a întrerupt o perioadă de secetă financiară, ultima recompensă achitată fiind demult, tocmai în toamna anului 2009, când jucătorii îşi primeau drepturile cuvenite pentru accederea în Liga 1.
lMarcatori din pepinieră
Faptul că toate golurile înscrise în etapa a 18-a au aparţinut unor jucători localnici, crescuţi de Alexandru Kalanyos şi Neluţu Popa la grupele de juniori, înseamnă enorm în planul încrederii în sine şi confirmă faptul că miza pe tinerii din zonă este soluţia reală. Apărătorul stânga Alexandru Giurgiu, ce-l are idol tocmai pe coechipierul său Bogdan Bucurică (indisponibil, ce joacă pe acelaşi post) a devenit principalul marcator al Unirii, cu 3 reuşite. „Sincer, la începutul campionatului mi-am propus să înscriu 4 goluri, acum sunt foarte aproape. Sunt convins că echipa îşi va reveni şi va părăsi rapid zona minată. Lupta nu este simplă în continuare, mai avem de tras, dar în primul rând după un asemenea rezultat notabil sunt convins că vom fi priviţi altfel, nu ne mai ia nimeni la preţ de «ciuca bătăilor»”, a spus Giurgiu.
Devenit la 17 ani şi 10 luni unul dintre cei mai tineri jucători din istoria clubului ce a purtat banderola de căpitan, Nicuşor Stanciu este, ca şi Giurgiu component al lotului naţional Under 19. „Banderola de căpitan a clubului de suflet a însemnat o onoare pentru mine, mai alse că a coincis şi cu primul gol înscris pentru Unirea”, a afirmat Nicuşor Stanciu. Acesta este urmărit de echipe din străinătate precum VfB Stuttgart, Young Boys Berna, dar şi de cluburi autohtone, Steaua, Dinamo, FC Vaslui sau Astra Ploieşti. „Nu mai merg în probe nicăieri! Cine vrea să mă cumpere, să vină la Alba Iulia să mă vadă. Există şanse mari ca la vară să plec, dar până atunci trebuie să contribui la campania de menţinere în eşalonul secund”, a încheiat talentatul mijlocaş (foto, stânga).
În cazul lui Silviu Mureşan se potriveşte sintagma „de la agonie la extaz”… La precedentul joc intern, cu Alro Slatina atacantul a plecat în minutul 75 direct la vestiare şi apoi a fost amendat şi exclus din lot pe termen nelimitat, însă împotriva Petrolului a debutat în retur, iar vârful unirist a punctat întâia oară în carieră în Liga a 2-a. „Este ceva de vis să înscriem toate golurile noi, copiii Albei. Pe viitor îmi propun să joc mai mult, să prind tricoul de titular şi să demonstrez celor care m-au contestat că s-au înşelat”, a menţionat cel poreclit „Veve”. Nu putem încheia fără a-l menţiona pe apărătorul Adrian Potopea (21 ani), al patrulea echipier albaiulian utilizat de Gabi Stan, care a făcut un joc perfect în defensivă alături de francezul Y. Camara, la revenirea în primul unsprezece.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo Mijlocașul central Andrei Mărginean (23 de ani), originar din Zlatna este noul fotbalist al prim-divizionarei Dinamo București.  Andrei Mărginean aparține de clubul italian Sassuolo și va juca în sezonul 2024-2025 pentru Dinamo. Potrivit gsp.ro, „câinii” au si o opțiune de transfer definitiv. Aceasta poate ajunge la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea