Rememorarea unui moment marcant din 1 Decembrie 1990: „A fost un lucru extrem de trist să fie huiduit Corneliu Coposu de Ziua Națională la Alba Iulia”
Rememorarea unui moment marcant din 1 Decembrie 1990: „A fost un lucru extrem de trist să fie huiduit Corneliu Coposu de Ziua Națională la Alba Iulia”
Prezent în studioul Radio Unirea FM Alba Iulia, Liviu Petrina (84 de ani), președinte al Senatului PNȚ Maniu-Mihalache, fost secretar general al PNȚCD și membru al Parlamentului, a rememorat un moment care a marcat sărbătorirea Zilei Naționale a României în 1990 la Alba Iulia, huiduielile la adresa liderului țărănist de la acea vreme, Corneliu Coposu.
Citește și: Liviu Petrina: Ion Iliescu trebuie să își ceară iertare poporului român „pentru tot răul făcut, inclusiv PNȚCD-ului, slujind interesele Rusiei”
„A fost un lucru extrem de trist să fie huiduit Corneliu Coposu de Ziua Națională la Alba Iulia”, a catalogat Liviu Petrina acest moment, remomorând ulterior reacția formațiunii politicii din care făcea parte. „În legătură cu acest moment, aș vrea să vă mărturisesc că mă aflam în București și am fost și eu scandalizat. Eram în acel moment în fruntea unui departament al partidului (n.r. PNȚCD).
Împreună cu doi colegi am făcut un comunicat aspru și am mers cu el la televiziunea națională. Am intrat până în studio și acolo am dat de un director general, nu-mi amintesc numele acum, nu are importanță, adjunctul lui Răzvan Teodorescu în orice caz, reușind să-l convingem să aprobe difuzarea pe post a comunicatului. În comunicat se spunea răspicat că urmașii celor care au distrus România Mare îi huiduie pe urmașii celor care au înfăptuit România Mare, lucru absolut inacceptabil.
S-a nimerit a fi pe post un crainic foarte înțelept care, vă asigur, nu era membru PNȚCD, dar s-a comportat ca şi cum ar fi fost, citind comunicatul cu mult aplomb. Când s-a întors Corneliu Coposu la Bucureşti, înainte de a începe o ședinţă a venit la mine şi m-a îmbrăţişat. Cred că e prima dată când a făcut lucrul acesta. Şi mi-a spus: Îți mulţumesc foarte mult pentru ce ai făcut!”, a relatat Liviu Petrina.
Discursurile oficiale din 1 decembrie 1990 au fost rostite la Alba Iulia de pe un podium amplasat în faţa Catedralei Încoronării. După Ion Iliescu şi Petre Roman au urmat la microfon liderii opoziţiei. La apariţia lui Corneliu Coposu s-a pornit o tornadă de fluierături şi huiduieli. Impasibil, cel poreclit de Petre Ţuţea „Seniorul,” şi-a ţinut, însă, discursul până la capăt.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Alegeri prezidențiale în Alba | VIDEO. 4 sesizări cu privire la posibile incidente electorale: Două fapte de natură contravențională și două de natură penală
Alegeri prezidențiale 2024 în Alba | VIDEO. 4 sesizări cu privire la posibile incidente electorale: Două fapte de natură contravențională și două de natură penală Inspectoratul Județean de Poliție informează că , pe parcursul nopții, cât timp cele 440 de secții de vot, organizate la nivelul județului Alba, s-au aflat sub protecția efectivelor MAI, nu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918