Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

DOCUMENT. Scandalul Nordis și proiectul de lege care pune cruce țepelor imobiliare: „Depus încă din 2019”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

DOCUMENT. Scandalul Nordis și proiectul de lege care pune cruce țepelor imobiliare: „Depus încă din 2019”

Florin Roman, deputat PNL de Alba, a reacționat în urma scandalului Nordis, reiterând necesitatea unei legi care să pună cruce țepelor imobiliare din România: „Cerem PSD și lui Marcel Ciolacu să voteze proiectul PNL care pune cruce țepelor imobiliare”. 

Citește și: Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, acord de recunoaștere a vinovăției pentru o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare. Ce sume au recuperat procurorii de la el și de la societate

 

„PNL îi solicită președintelui PSD, Marcel Ciolacu să ceară colegilor săi deputați, să voteze de urgență, proiectul de lege al PNL, depus încă din 2019, care dacă nu ar fi fost blocat de PSD, nu ar fi permis un scandal Nordis.

Scandalul Nordis, care scoate la iveală o schemă financiară, prin care zeci de păgubiți reclamă ca au fost țepuiți, de o firmă apropiată de PSD, ar fi fost evitat, dacă majoritatea PSD din Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, nu ar fi blocat în sertar un proiect de lege liberal.

Este vorba de o inițiativă a parlamentarilor liberali, depusă încă din 2019, adoptată de Senat și care printre altele prevede, ca un dezvoltator imobiliar nu poate solicita un avans mai mare de 10% din valoarea imobilului, iar banii nu pot fi cheltuiți decât cu avizul responsabilului tehnic al construcției.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea unor standarde minime în domeniul dezvoltărilor imobiliare şi al construcţiilor, în ceea ce priveşte relaţiile dintre cumpărători, dezvoltatori imobiliari sau constructori, prin aplicarea celor mai bune practici referitoare la politica de asistenţă pentru cumpărători în faza iniţială a negocierilor sau a antecontractului, post-vânzare, precum şi la efectuarea reparaţiilor în perioada de garanţie, în vederea asigurării protecţiei cumpărătorilor. Totodată, prin proiect se preconizează punerea în aplicare a unei proceduri alternative de mediere a litigiilor, în situaţia unei plângeri din partea cumpărătorilor, în cazul nerespectării prevederilor legii.

Așa cum am mai spus, proiectul blocat la comisia juridica condusă de deputatul PSD, Laura Vicol, reglementează și problema avansului și a modului în care este folosit. Acesta prevede inclusiv avansul care poate fi dat de un cumpărător: maxim 10% din valoarea apartamentului, la Art 21, literele 1 și 2.

De ce un proiect de lege care apără interesele cumpărătorilor de bună credință și lupta împotriva celor care dau țepe imobiliare nu trece de comisia juridică și nu este votat de Parlament este acum destul de clar, în urma scandalului Nordis.”, a transmis Florin Roman, deputat PNL de Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii decedați în străinătate, repatriați pe cheltuiala statului: Cheltuielile suportate trebuie să fie în limita a 5.000 de euro pentru fiecare cetăţean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii decedați în străinătate, repatriați pe cheltuiala statului: Cheltuielile suportate trebuie să fie în limita a 5.000 de euro pentru fiecare cetăţean Un proiect de lege care prevede că statul român va fi obligat să suporte cheltuielile pentru repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, la cererea familiei, a fost adoptat marți, 8 octombrie 2024 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea