Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Alin Tomuș, sociolog: Moțiunea de cenzură este doar un exercițiu de imagine, nu va trece

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Alin Tomuș, sociolog: Moțiunea de cenzură este doar un exercițiu de imagine, nu va trece

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a anunţat inițierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi le-a cerut liberalilor să semneze alături de USR.

Sociologul albaiulian Alin Tomuș a afirmat că această moțiune de cenzură este doar un exercițiu de imagine.

Citește și: Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, despre nevoia de stabilitate: „Este esențială”

Dincolo de agitația momentului și de miza politică a unor decizii, moțiunea de cenzură este doar un exercițiu de imagine pentru inițiatori. În realitate, nimeni nu își dorește o perioadă de instabilitate în proximitatea alegerilor generale. Decontul unui astfel de demers, deși e greu de anticipat în procente, ar fi în sarcina partidelor de la guvernare pe cale de consecință logică. În perspectiva unui nou guvern, după alegerile din decembrie, fiecare partid încearcă să maximizeze șansele, nu să le diminueze prin ieșirea de la guvernare”, a explicat Alin Tomuș.

Potrivit acestuia, șansele unei asemenea moțiuni de a trece sunt egale cu zero: „Matematic lucrurile stau așa: USR are în acest moment 59 de parlamentari și are nevoie de 117 semnături pentru introducerea moțiunii. Ceea ce înseamnă că va avea nevoie de sprijinul AUR. Va fi greu de explicat o astfel de colaborare. Guvernul poate fi demis doar dacă moțiunea este votată de 234 de parlamentari (majoritate absolută).

În acest moment orice negociere ar avea loc nu pot fi îndeplinite condițiile „căderii” guvernului. Moțiunea de cenzură este doar un exercițiu de imagine, are rolul de a mobiliza o parte a electoratului de dreapta în dreptul USR și cumva împotriva PSD, cel care asistă ca de fiecare dată înainte de alegeri la o demonizare controlată. Așadar, oricât de spectaculoasă ar fi moțiunea de cenzură, nu va trece. O să vedeți...”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO, VIDEO | Stadiul lucrărilor pe DN 74 și DN 74A: Prefectul Nicolae Albu, vizită în Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stadiul lucrărilor pe DN 74 și DN 74A: Prefectul Nicolae Albu, vizită în Apuseni Prefectul Nicolae Albu a continuat deplasările în teren pentru verificarea lucrărilor care se desfășoară la principalele obiective de investiții din județ. Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, împreună cu șeful Secției Drumuri Naționale Alba, ing. Liviu Hondola și șeful Serviciului Rutier […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea