Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

7 – 8 octombrie. „Ștafeta Veteranilor Invictus”, în Alba: Ștafetă pe 3000 de km, în România. Trei trasee, în culorile Drapelului Național

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

7 – 8 octombrie. „Ștafeta Veteranilor Invictus”, în Alba: Ștafetă pe 3000 de km, în România. Trei trasee, în culorile Drapelului Național

Asociația „Invictus România”va organiza în perioada 07.10.2024 – 08.10.2024, pe raza județului Alba, evenimentul denumit „Ștafeta Veteranilor Invictus”, parte din evenimentul cu același nume organizat la nivel național și care face parte din seria de manifestări dedicate Zilei Armatei Române, sărbătorită în fiecare an la data de 25 Octombrie.

Citește și: Alba Iulia și Rimetea din județul Alba în topul celor mai căutate destinații turistice, după ofertele de cazare și rezervări

Astfel, în data de 07.10.2024, ora 16:00, pe platoul din fața statuii Domnitorului Mihai Viteazul din Cetatea Alba-Iulia, va avea loc festivitatea de predare-primire a „Ștafetei Veteranilor Invictus”, unde voluntarii ștafetari din județul Hunedoara vor preda ștafeta voluntarilor ștafetari din județul Alba, în prezența reprezentanților autorităților publice județene, locale, a reprezentanților instituțiilor din sistemul de siguranță națională și ordine publică, dar și a cetățenilor care doresc să fie prezenți eveniment.

În data de 08.10.2924, ora 8:00, voluntarii ștafetari din județul Alba vor pleca din curtea Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba-Iulia, cu destinația Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, unde vor preda ștafeta studenților militari din cadrul academiei.

Evenimentul propriu-zis constă în purtarea de către voluntari militari și civili, sportivi profesioniști sau simpli iubitori de mișcare, în alergare sau pe biciclete, a unei ștafete, pe trei trasee diferite, purtând denumirea celor trei culori ale Drapelului Național, Traseul Roșu, Traseul Galben și Traseul Albastru, însumând aproximativ 3000 de kilometri și cuprinzând întreg teritoriul României. Destinația finală al „Ștafetei Veteranilor” Invictus” fiind municipiul Carei din județul Satu Mare, unde la data de 25 Octombrie 2024, va avea loc Ceremonialul Militar dedicat Zilei Armatei Române.

Își dau concursul pentru organizarea evenimentului : Instituția Prefectului județului Alba, Primăria Municipiului Alba-Iulia, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba-Iulia, Inspectoratul Județean de Jandarmi „Avram Iancu” Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba, Inspectoratul Județean de Poliție Alba, Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Aiud, voluntari militari și civili de pe raza județului Alba.

Așteptăm cetățenii județului Alba să ni se alăture în număr cât mai mare pe platoul din fața statuii Domnitorului Mihai Viteazul, pentru a aduce alături de voluntarii Invictus și de reprezentanții autorităților publice, un prinos de recunoștință eroilor de ieri și de azi ai națiunii române.

Glorie eternă eroilor neamului românesc!

FOTO: Arhiva ZiarulUnirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Modificarea regulamentului de funcționare a parcărilor de reședință, retras de Primăria Alba Iulia

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Modificarea regulamentului de funcționare a parcărilor de reședință, retras de Primăria Alba Iulia Primăria municipiului Alba Iulia a anunțat  retragerea proiectului de hotărâre nr. 336/2024 privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de reşedinţă din municipiul Alba Iulia, aprobat prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Alba Iulia nr. 412/2021 cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea