Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Colectă de bani în toate parohiile Eparhiei Alba Iulia: „Ajutor frățesc pentru cei încercați de inundații”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Colectă de bani în toate parohiile Eparhiei Alba Iulia: „Ajutor frățesc pentru cei încercați de inundații”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în perioada 22-30 septembrie a.c., în toate parohiile Eparhiei Alba Iuliei, se desfășoară o colectă de bani pentru sprijinirea fraților noștri greu încercați de inundațiile devastatoare care au lovit județele Galați și Vaslui. În aceste vremuri de încercare, Biserica își arată, ca întotdeauna, dragostea și grija pentru aproapele, chemându-i pe toți credincioșii să răspundă cu inimă deschisă la nevoile celor suferinzi.

Citește și : Salvatorii ISU Alba se întorc acasă, din localitățile gălățene grav afectate de inundații: „Rază de speranță”

În urma manifestării acestor fenomene hidrometeorologice, 11 localități din județul Galați și 5 localități din județul Vaslui au fost grav afectate, distrugând parțial sau total peste 5.000 de gospodării și lăsând în urma lor mii de oameni lipsiți de adăpost, siguranță și bunuri materiale. Peste 15.000 de suflete au fost atinse de această nenorocire, trăind zile de mare încercare. În perioada 13-19 septembrie, autoritățile au intervenit pentru salvarea și evacuarea a 354 de persoane din aceste județe, însă nevoia de ajutor rămâne copleșitoare.

Biserica, ca mamă iubitoare, ne cheamă să arătăm solidaritate și compasiune față de cei care, din cauza stihiilor naturii, au rămas fără acoperiș deasupra capului, fără hrană și fără cele necesare traiului de zi cu zi. Este vremea să împlinim porunca Mântuitorului Care ne-a spus: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” (Matei 22, 39). Această iubire nu este doar o vorbă, ci trebuie să devină o faptă, să se arate prin milostenie, prin ajutorul pe care îl putem oferi celor care sunt în suferință.

Astfel, fiecare contribuție oferită cu inimă curată va aduce alinare și speranță în casele celor afectați. După cum a afirmat Sfântul Apostol Pavel, „fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună” (II Corinteni 9, 7). Acum, mai mult ca oricând, este nevoie de solidaritate și iubire frățească.

Colecta organizată în parohiile Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei este o ocazie binecuvântată de a ne alătura eforturilor de ajutorare a celor afectați de inundații. Să nu uităm că toate faptele noastre bune sunt mărturie a credinței noastre și răspuns la chemarea lui Dumnezeu. Orice gest de milostenie, mic sau mare, este primit cu bucurie în fața Domnului, căci „întrucât ați făcut unuia dintre acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut” (Matei 25, 40).

În aceste zile de grea încercare pentru frații noștri din Galați și Vaslui, să unim inimile noastre în rugăciune și faptele noastre în milostenie. Să fim aproape de cei care suferă, să le aducem un strop de lumină în întunericul necazurilor lor, știind că astfel ne facem părtași la iubirea milostivă a lui Dumnezeu. Fiecare ajutor, fiecare gest de bunătate poate aduce speranță și mângâiere celor încercați.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetație, alături de SVSU Lopadea, cu 1 APIC ca forță alocată, reiese din primele informații transmise de ISU Alba. Citește și: Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea