Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

ÎPS Teodosie: Concubinajul este „slujirea celui rău” și patima desfrâului. Necesită căință pe viață

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

ÎPS Teodosie: Concubinajul este „slujirea celui rău” și patima desfrâului. Necesită căință pe viață

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a catalogat recent concubinajul drept un „păcat greu” care împiedică mântuirea și susține că fapta este de neiertat, fără căință pe viață.

Citește și: ÎPS Teodosie, noi declaraţii controversate: Bolile psihice la copii au legătură cu păcatele părinţilor

Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute în contextul în care acesta a fost întrebat, la postul de radio unde participă săptămânal la o emisiune, ce canon trebuie să citească o femeie care a trăit patru ani în concubinaj, înainte de a se căsători.

”Toată viaţa de acum înainte să fiţi într-o căinţă pentru cei patru ani! Pentru că atunci aţi fost în slujba celui rău, pentru că aţi stat în patima desfrâului. Toate patimile au ca stăpân al lor pe cel viclean, de aceea, acum căiţi-vă şi răscumpăraţi acest păcat greu, că dacă nu-l răscumpăraţi acesta nu vă lasă să urcaţi spre cer”, i-a transmis IPS Teodosie femeii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Tiberiu

    22 septembrie 2024 la 20:16

    In interviurile date lui Liiceanu prin ’90 Petre Tutea spune ca a citi Biblia nu e doar un act de credinta ci si unul de cultura. Daca unii jurnalisti ar rasfoi Noul Testament nu s-ar mai lasa socati de afirmatiile lui Teodosie pe care ei le urmaresc cu osardie si le transmit in articole ce se vor magneti de click-uri. Ceea ce socheaza nu sunt afirmatiile episcopului ci mai degraba lipsa de cultura teologica a jurnalistilor. Caci, da, concubinajul care e o banalitate in lumea de azi nu e altceva decat desfrau si preacurvie asa cum se arata in invatatura Mantuitorului. Sigur, unii realizeaza pacatul dar multi altii il vor vedea asa doar cand va fi prea tarziu..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile Un accident rutier s-a produs astăzi, 26 septembrie, în jurul orei 21:35, între localitățile Oarda și Limba. Din primele informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în incident a fost implicat un singur autoturism […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea