Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

VIDEO | Președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă: „Cugirul este o capacitate de producție pe care nu ne permitem să o pierdem”

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

VIDEO | Președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă: „Cugirul este o capacitate de producție pe care nu ne permitem să o pierdem”

Președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a fost prezent sâmbătă, 21 septembrie 2024, într-o vizită la fabrica Nova Grup din Cugir. În cadrul unei declarații de presă, acesta a precizat că nu trebuie pierdută experiența pe care industria de apărare dezvoltată la Cugir a dobândit-o în timp.

Cugirul este o capacitate pe care nu ne putem permite să o pierdem, nu numai din punct de vedere al producției, ci și din punct de vedere al know how-ului, al forței de muncă, al oamenilor care au trudit aci cu pasiune și care încă mai au pasiune”, a mai declarat fostul ministru al Apărării Naționale.

Citește și: VIDEO | Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL, la Cugir:” E obligatoriu ca România să producă o armă individuală și să dezvolte capacități de apărare”

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că ceea ce se întâmplă cu structurile de apărare, indiferent de nivelul acestora, reprezintă „responsabilitate națională”. Cucă amintește că bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027 se ridică la aproape 8 miliarde de euro, subliniind că este important ca structurile care țin de industria de apărare fie că sunt publice sau private, să acceseze proiectele și programele care pot fi finanțate din aceste fonduri.

Este responsabilitate națională tot ceea ce se întâmplă cu structurile de apărare, de la doctrină până la întrebuințare. Dar în același timp trebuie să vedem partea de integrare pe nivele de standard și pe tot ceea ce înseamnă noi capacități de producție la nivel european, folosind standardele cele mai ridicate de tehnologie și achizițiile publice comune (la nivel european – n.r.)”, a declarat Nicolae Ciucă sâmbătă, în timpul unei vizite în județul Alba, unde a avut discuții cu reprezentanți ai industriei de apărare, inclusiv cu cei ai unui operator privat din acest domeniu.

Citește și: VIDEO | Președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, vizită la fabrica Nova Grup din Cugir și la evenimentele organizate în cadrul festivalului „Toamna Cugireană” 2024

YouTube video

Președintele Senatului consideră că este nevoie de un dialog cu mediul de afaceri din industria de apărare, ținând cont și de cele mai recente decizii din CSAT privind înzestrarea Armatei pentru următorii zece ani.

Am discutat despre oportunitățile oferite de proiectele și programele la nivel european. Există, în momentul de față, o foaie de parcurs pe care președinte Comisiei Europene a trasat-o comisarului european pentru apărare, sunt acolo linii foarte importante de care trebuie să ținem cont în ceea ce privește prioritățile și perspectivele de alocare financiară dacă ne referim la o alocare inițială 500 de milioane pentru producerea de muniții, bani care sunt alocați din Fondul European de Apărare care la rândul său, se ridică la 7,953 miliarde de euro pentru cadrul multianual 2021-2027. Este important să avem acest dialog, să avem această perspectivă și să facem în așa fel încât să integrăm de la cel mai înalt nivel, de la instituțiile guvernamentale, toate capabilitățile noastre și să putem să acordăm sprijinul necesar să depășim odată acest prag al diferențelor dintre industria de stat și cea privată, pentru că există operatori privați (…) care au și capacitate și disponibilitate pentru a putea să intre în toate aceste și programe”, a mai declarat Nicolae Ciucă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Lae Dreghici, ”cascadă emoțională” pentru un băiețel din Alba. Vizită surpriză pentru Tudor, de la eroul copilăriei sale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lae Dreghici, ”cascadă emoțională” pentru un băiețel din Alba. Vizită surpriză pentru Tudor, de la eroul copilăriei sale Pentru Tudor, un băiețel din Șeușa, comuna Ciugud, aflat la vârsta când Spiderman, Batman sau Superman sunt cele mai impresionante personaje, eroul care îi colorează copilăria este nimeni altul decât Lae Dreghici, îndrăgitul casacador din județul Alba. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea