Rămâi conectat

Actualitate

Interzicerea telefoanelor în școli: Elevii pot să fie exmatriculați dacă încalcă regula. Ce spune ministrul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Interzicerea telefoanelor în școli: Elevii pot să fie exmatriculați dacă încalcă regula. Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat luni 9 septembrie 2024, la Digi24, că începând cu anul școlar care a început pe 9 septembrie, școlile au primit libertatea de le a interzice total elevilor introducerea telefoanelor mobile în unitățile școlare.

„În regulament se prevede că telefoanele nu pot fi utilizate în timpul orelor de curs, așa era și înainte. Ceea ce am introdus nou este că școala, în propriul regulament, poate interzice de tot utilizarea telefoanelor mobile pe perioada activității în școală. Am lăsat la latitudinea școlii pentru că sunt școli unde se ajunge ușor, părinții pot ajunge ușor dacă apare o urgență, dar sunt și școli în zone îndepărtate, unde de exemplu părinții au nevoie să ia legătura cu elevii pentru a ști când trebuie să-i preia, când eexistă o urgență.

Citește și: Vor confisca sau nu profesorii telefoanele mobile ale elevilor? Explicațiile unui părinte: „E complicat și nu există sancțiuni”

Fiecare școală își știe comunitate, astfel că pot decide fie să meargă pe regula generală, fără telefoane în timpul orelor, cu zonă de depozitare la intrarea în sala de clasă, fie să meargă pe o regulă și mai strictă, cum am văzut în alte state europene, interzicerea cu totul a telefoanelor în școli, sigur cu excepția utilizării lor în scop educațional dacă profesorul le consideră utile pentru o lecție interactivă ele pot fi utilizate punctual”, a declarat ministrul.

Întrebată dacă există sancțiuni pentru elevii care încalcă interdicția, aceasta a răspuns:

„Sigur că da, există în regulament o serie de sancțiuni care merg de la avertisment verbal sau scris până la sancțiunea cea mai gravă, care este exmatricularea. În funcție de gravitatea faptei se aplică o sancțiune adecvată”.

Ligia Deca a continuat să explice de ce este nevoie de această măsură.

„Pentru că atenția la procesul educațional scade odată cu concentrarea pe ceea ce urmăresc ei la telefon. Am văzut și la rezultatele PISA, la ultimul studiu am văzut un grafic care arată că utilizarea telefonului mobil în orice scop, inclusiv educațional, mai mult de o oră pe zi, scade performanța la matematică a elevilor. A fost făcut un studiu special făcut pentru matematică. Iată că avem o confirmare științifică că utilizarea telefonului mobil aduce un impact negativ asupra performanței școlare”, a precizat ministrul Educației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 22 septembrie 2024, în Transilvania și la munte: Temperaturile scad drastic și vin ploile. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 22 septembrie 2024, în Transilvania și la munte: Temperaturile scad drastic și vin ploile. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni Vremea se schimbă radical începând de astăzi, temperaturile scad și vin ploile, potrivit prognozei ANM pentru următoarele săptămâni. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea