Rămâi conectat

Actualitate

Un ciclon va afecta întreaga țară. Se anunță vijelii, furtuni puternice și temperaturi scăzute

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Un ciclon va afecta întreaga țară. Se anunță vijelii, furtuni puternice și temperaturi scăzute

Începând de astăzi, un ciclon format în zona Islandei va intra în România. Acesta va afecta inițial vestul țării și ulterior va conduce la scăderea temperaturilor în întreaga țară

Un ciclon care s-a format în zona Islandei va intra în România, începând de astăzi. Ciclonul va afecta inițial vestul țării, dar apoi temperaturile vor fi în scădere în toată România. Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că finalul acestei săptămâni va aduce o vreme închisă, cu furtuni și vijelii pe arii extinse, dar și cu temperaturi în scădere, iar maximele nu vor mai depăși 24-25 de grade.

”Cu siguranță vom vorbi și de temperaturi în scădere, mai ales de mâine (marți n.r.), în jumătatea vestică a țării, acolo unde valorile de temperaturi, la nivelul maximelor, nu vor mai atinge 24-25 de grade. Doar în partea de sud-est a țării vom mai vorbi de temperaturi de până la 29 de grade, pentru ca weekendul care va veni să fie caracterizat chiar de o vreme mai rece, având în vedere ecartul valorilor termice și care vor caracteriza chiar o vreme ușor mai răcoroasă, luând în considerare că nu ne vom mai apropia, la finalul acestei săptămâni, de ceea ce ar însemna pragul unei zile de vară 24-25 de grade. Trebuie să vorbim și de fenomenele de instabilitate, încă din această după-amiază și în parcursul nopții.

Furtuni puternice în aproape toată România

După cum știm, deja este în vigoare o atenționare meteorologică de marți va intra în vigoare, dimineață, până marți seară la ora 21, cu atenționare meteorologică de cod galben, ce vizează de această dată sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, dar și Carpații Occidentali și vestul Meridionalilor. Vorbim de averse însemnate cantitativ, care prin acumulare pot avea valori de 20-25 de litri pe m2, izolat peste 30-40 de litri pe m2. Și nu în ultimul rând, și intensificări ale vântului de 50-60 de km pe oră.

Și dacă de această dată vorbim doar pentru areale din partea de sud est a țării, cu siguranță vom vorbi pe parcursul săptămânii de ceea ce va însemna posibilitatea ca aria ploilor să fie în extindere”, a declarat Elena Mateescu, la Realitatea PLUS.

 

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ipoteci mai multe și tranzacții imobiliare mai puține în august 2024 față de  aceeași perioadă din anul 2023

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Ipoteci mai multe și tranzacții imobiliare mai puține în august 2024 față de  aceeași perioadă din anul 2023 În luna august 2024 au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 51.067 de imobile, cu 5.954 mai puţine faţă de luna iulie. Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna august este cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea