Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cazul polițistului din Alba, cercetat pentru luare de MITĂ: Ar fi introdus în arest un telefon mobil, o pânză de bomfaier și i s-a promis contravaloarea unui apartament pentru a ajuta o persoană să evadeze

Bera Larisa

Publicat

în

Cazul polițistului din Alba, cercetat pentru luare de MITĂ: Ar fi introdus în arest un telefon mobil, o pânză de bomfaier și i s-a promis contravaloarea unui apartament pentru a ajuta o persoană să evadeze

Detalii noi în cazul polițiștului din cadrul IPJ Alba, care a fost plasat în arest la domiciliu, fiind suspect de luare de mită. Bărbatul, ar fi primit de la o persoană deținută, prin intermediul unei alte persoane cercetate, sumele de 1.500 de euro, 5.000 de lei și 2.000 de lei.

Citește și: Polițist din cadrul IPJ Alba, suspect de LUARE de MITĂ, ARESTAT la domiciliu. A fost suspendat din activitate pe perioada anchetei

Potrivit unui comunicat DIICOT- ST Cluj, în schimbul sumelor de bani primite, polițiștul i-ar fi remis persoanei reținute, un telefon mobil cu cablu de date un lacăt și o pânză de bomfaier

De asemenea, persoana aflată în arest, i-ar fi promis polițistului contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze.

În același dosar mai sunt inculpate alte trei persoane: N. M. , H. O. C. și G. Ș.

Comunicat DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj

La data de 6 septembrie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de luare de mită, dare de mită și introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă, de către personalul centrelor de reținere și arestare preventivă.

Astfel, la aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj au dispus reținerea a două persoane (unul având calitatea de agent de poliție), cercetate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă, de către personalul centrelor de reținere și arestare preventivă.

De asemenea, în aceeași cauză sunt continuate cercetările cu privire la alte două persoane (aflate în stare de arest preventiv într-o altă cauză) sub aspectul comiterii infracțiunilor de instigare la săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, dare de mită, instigare la introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai –septembrie 2024, una dintre persoane, aflate într-un centru de detenție i-ar fi dat agentului de poliție, prin intermediul unei alte persoane cercetate (pe parcursul a trei întâlniri) 1.500 de euro, 5.000 de lei și 2.000 de lei în schimbul cărora acesta din urmă i-ar fi remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt și o pânză de bomfaier cu care intenționa să creeze un spațiu în care să ascundă telefonul mobil.

În același interval de timp, persoana aflată în stare de arest preventiv i-ar fi promis agentului de poliție contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze.

În sarcina a două persoane (aflate sub măsura arestului preventiv) s-a reținut că în perioada 2023 – mai 2024 ar fi procurat, transportat, depozitat, manipulat și distribuit substanțe susceptibile să producă efecte psihocative.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

La data de 7 septembrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre persoane și măsura arestului la domiciliu față de o altă persoană, pentru 30 de zile, în acord cu solicitarea formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.CO.T.

Activitățile s-au realizat în colaborare cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Alba, Pitești, Craiova și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

La acțiune au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție Cluj și Alba cei ai Serviciului Regional de Transporturi Cluj.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și inspectoratelor județene de jandarmi Cluj, Alba și Dolj.

Facem precizarea că arestarea nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție. Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, persoanele în cauză sunt considerate nevinovate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier pe raza localității Colțești cu un autoturism implicat. Intervin pompierii din Aiud

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe raza localității Colțești cu un autoturism implicat. Intervin pompierii din Aiud Un accident rutier a avut loc duminică, în jurul orei 20.44 pe raza localității Colțești. Din primele informații, ar fi vorba despre un autorism implicat. Citește și: VIDEO | ACCIDENT cu pagube materiale în Petrești: Coliziune între două mașini în zona […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea