Rămâi conectat

Curier Județean

Prime de 2000 de lei în octombrie 2024. Cine sunt angajații care beneficiază de acești bani

Bera Larisa

Publicat

în

Prime de 2000 de lei în octombrie 2024. Cine sunt angajații care beneficiază de acești bani

În luna octombrie 2024, cadrele didactice și personalul administrativ din învățământul preuniversitar și universitar de stat, care au activat în anul școlar 2023- 2024, vor beneficia de prime de până la 2000 de lei, scrie edupedu.ro

Citește și: Burse de merit 2024-2025: Câți bani vor primi elevii lună de lună. Noutăți

Astfel, cadrele didactice vor primi o sumă de 1500 de lei, în timp ce personalul administrativ, inclusiv paznicii, mecanicii, îngrijitorii și alți angajați, vor primi 500 de lei.

Aceste sume vor fi distribuite pe suport electronic, conform opțiunii beneficiarilor, și pot fi utilizate pentru diverse cheltuieli, inclusiv cursuri de pregătire profesională sau achiziționarea de echipamente IT.

Pentru a asigura distribuirea corectă a acestor prime, fiecare unitate de învățământ a avut obligația de a întocmi liste cu numele angajaților eligibili, liste care au fost ulterior trimise la inspectoratele școlare până la data de 30 septembrie 2024.

Inspectoratele școlare, la rândul lor, au centralizat aceste date și le-au transmis Ministerului Educației și Ministerului Fondurilor Europene, conform prevederilor legale.

Cum se realizează acordarea primelor

Primele de carieră didactică și profesionale sunt acordate anual, în baza Ordonanței de urgență nr. 58/2023, emisă ca urmare a grevei profesorilor din anul precedent.

Această ordonanță prevede că primele vor fi acordate pe o perioadă de cinci ani, până în 2027, pentru toți angajații care au fost activi în anul școlar 2022-2023.

Cu toate acestea, pentru anul școlar 2023-2024, listele de beneficiari au fost actualizate, incluzând doar persoanele care au activat efectiv în sistemul de învățământ în această perioadă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Polițiștii și jandarmii din Alba au verificat sute de persoane și autoturisme în ultimele 24 de ore, prin intermediul aplicației eDAC: Au constatat 95 de abateri de natură contravențională

Bera Larisa

Publicat

în

Polițiștii și jandarmii din Alba au verificat sute de persoane și autoturisme în ultimele 24 de ore, prin intermediul aplicației eDAC: Au constatat 95 de abateri de natură contravențională În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea